Çeşitli temaslarda bulunmak için Diyarbakır’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz darbe girişiminde her vatandaşın mağdur olduğunu ve bunun hesabını soracaklarını, adil olacaklarını fakat acımayacaklarını söyledi.

AK Parti Diyarbakır il Başkanlığını ziyaret eden Kılıç, çalışmaları yakından izlemek için Diyarbakır’a geldiklerini ifade etti.

Kılıç, “15 Temmuz gecesi Türkiye mağdur edildi. Türkiye’de yaşayan her bir vatandaşımız mağdur edildi. Bunların hesabını sormak boynumuzun borcudur. Adil olacağız ama acımayacağız.  Şunu çok iyi bilsinler ki hangi terör örgütü bir arada olursa olun karşısında Diyarbakırlı hemşerilerimi ve Türkiye Cumhuriyetinin her bir vatandaşını bulacaklardır.” dedi.

Kayyumlarla ilgili de konuşan Kılıç, “Şimdi birileri diyor ki kayyumlarla bir takım haklara el koydu.  Vatandaşın isteğinin hakkını veriyoruz. Vatandaş hizmet almak için seçime gider. Hizmet almadınız bugüne kadar, şimdi alıyorsunuz. Devletin, milletin kaynaklarını başka yerlere götürülmesin, derdimiz bu. Çukur kazarak, ateş ederek siz kimin hakkını koruduğunuzu iddia ediyorsunuz. Artık düşün bu milletin yakasından.  Bu millet ileriye yürümek istiyor.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi