Diyarbakır İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile kent genelinde lise öğrencilerine yönelik ‘Hz. Peygamber’in İzinde’ adlı umre ödüllü siyer sınavı gerçekleştirilecek.

2016 yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yapılacak sınavda il geneli ilk 21 kişi il müftülüğü her ilçe de ilçe birincisi toplamda 38 tane öğrenci umre ile ödüllendirilecek.

Konuya ilişkin bilgi veren Bismil Müftüsü Ahmet KALKAN, 6 Nisan 2016 Çarşamba günü Saat:10:00 da gerçekleştirilecek sınav için kitapların ücretsiz dağıtıldığını söyledi.

Siyer sınavının 75 sorudan oluşacağını belirten Kalkan “Sınav sorularının değerlendirilmesi neticesinde il genelinde ilk 38’e kalan gençlerimizin 21’i  İl müftülüğümüz, her ilçe de kendi birincisini toplamda 38 tane gencimizi  umreye götüreceğiz.  Diyarbakır’ın plakası 21 olduğu için 21 rakamını özellikle seçildi. Bundan maksadımız gençlerimizi manevi değerleriyle buluşturmaktır. Biz inanıyoruz ki güzel ahlakın, doğruluğun, her türlü erdemin ve güzelliğin kaynağı âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed’dir. Hazreti Peygamber öğrenildikçe, ahlakı anlaşıldıkça ve yaşandıkça toplumun daha ahlaklı bireylerden teşekkül eden bir toplum haline geleceğine inancımızın neticesinde böyle bir yarışmayı tertip ediyoruz.” dedi.

İlçemizdeki liselerde okuyan bütün öğrencilerden sınava katılım göstermelerini isteyen ,Müftü Kalkan  şunları söyledi: “Biz sahabeler, peygamberler şehrindeyiz.  Diyarbakır, topraklarında barındırdığı büyük insanlarla, peygamberlerle, fetih için buraya gelip de burada ebedi âleme göçen yüzlerce sahabenin bulunmasıyla mübarek bir şehirdir. Onun için yarışmanın bütün illerimizde anlamlı olduğunu ama Diyarbakır’da daha bir anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum. Ayrıca ilçe ikincisine tam altın, üçüncüye yarım altın, dördüncüye çeyrek altın ve 4 ile 10 arasındaki dereceye girenlerede mansiyon ödüleri verilecektir.

 Kalkan, Bütün öğrencilerimizden yarışmaya katılmalarını hassaten rica ediyorum. Bütün öğretmen arkadaşlarımızdan, gençlerimizin yarışmaya katılmalarını teşvik etmelerini istirham ediyorum. Bütün velilerden, gençlerimizle birlikte okuması çok kolay ve kısa olan kitabı evde bir sohbet üslubu içerisinde okumayı temenni ediyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi