Tuğrul ve Taş ailesinin büyüklerini ikna eden Diyarbakır Hacı Sait Özşanlı Barış Komisyonu, tarafları bir camide düzenlediği törenle barıştırdı. Aile büyükleri ve gençler Kur'an-ı Kerim'in altından geçtikten sonra barıştı.Diyarbakır'ın Huzurevleri semti Traktörcüler Sitesi'ndeki camide düzenlenen törene Hacı Sait Özşanlı Barış Komisyonu Başkanı Metin Özşanlı, üyeleri Ömer İler, Veli Özkişi, Yahya Kamçı ile Sur Emniyet Müdürü Metin Durak, İlhami Tuğrul, Şeyhmus Taş'ın yanı sıra iki aileye mensup çok sayıda kişi katıldı.

Barış töreninden önce öğlen namazını kılan taraflar daha sonra Mele Ömer İler'in vaazını dinledi. İler, İslam dininin barış ve kardeşlik dini olduğunu hatırlatarak küçük husumetlerin büyütülmeden çözülmesinin Müslümanlara yakıştığını kaydetti.

Aile fertleri daha sonra okunan dualara amin diyerek Kur'an-ı Kerim altından geçti ve el sıkıştı. Komisyon Başkanı Metin Özşanlı, 5 gün önce Yiğityolu köyünde meydana gelen kavgada 4 kişinin yaralandığını hatırlatarak, “Aileleri ziyaret ettik, husumetin devam etmemesi gerektiğini anlattık. Allah razı olsun aile büyüklerinin de gayretiyle husumet sona erdi. Komisyon olarak 108. husumeti bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu husumetlerin bitirilmesine vesile olan en başta aile fertlerine herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Komisyon üyesi Veli Özkişi ise ailelerin de istemediği bir husumet olmasından dolayı tarafların kısa sürede barıştığını anlattı. Komisyon üyesi Yahya Kamçı ise küçük husumetlerin bitirilmesiyle kan davası gibi büyük olayların önünün kesildiğini hatırlattı .

 

Editör: Haber Merkezi