Bengladeş Hükümeti Geri Gönderiyor

Burma’da katledilen Müslümanların sayısı, dünyanın sessiz izleyişi ortasında 400’e ulaştı. Bangladeş Hükümeti, katliamdan kaçan Müslümanlarla dolu onlarca küçük ve harap olmuş tekneyi yer, yiyecek ve insani ihtiyaçlarını sağlama imkanı bulunmadığı gerekçesiyle geri gönderdi.

Genç Kızlar Tecavüz Korkusuyla İntihar Ediyorlar

Arakan Bölgesi’ndeki bir cami imamı olan Abdullah Habib Muhammed, Burma’daki Müslümanları hemen hemen her şeye ihtiyaçları olduğunu, kalacak hiçbir yerleri olmadığı gibi yiyecek ve güvenliklerinin de bulunmadığını söyledi. İmam Muhammed, aile bireylerinin birden çok yere dağılmasının ebevynlerde evlatları; özellikle de tecavüze uğraması muhtemel kız çocukları için büyük endişe duymalarına yol açtığını belirtti. Ardından genç kızlardan bazılarının, Bangladeş hükümetinin Burma’ya geri döndürmesi üzerine dönüş yolculuğu esnasında kendilerini tecavüze uğramamak için denize attıklarına işaret etti.

Öte yandan Burmalı aktivist Muhammed Nasır, katliamın sebebinin, Burma’daki yeni hükümetin Arakan’daki Müslümanlara vatandaş kartı vermeye niyetlenmesi olduğunu vurguladı. Hükümetin bu niyeti Budist El Mag üniversitesi tarafından kendilerine karşı açılmış bir savaş olarak kabul edildi. Çünkü kendileri Müslümanları Burma’ya ‘dışarıdan gelen yabancılar’ olarak görüp bu şekilde vasıflandırıyor.

Aktivist, ordunun da tarafsız bir tavır sergilemediğini, aksine Müslüman çoğunluğun yaşadığı Mangdo’daki camileri sardığını, sokağa çıkma yasağı koyduğunu, Rohingya Müslümanlarının mahallelerinin El Mag Budist Polisi tarafından sıkı abluka altına alındığını açıkladı.

Sistematik Soykırım Uyguluyorlar

Muhammed Nasır, ordunun ipleri El Mag Budistlerinin eline bırakıp kendilerine tam özgürlük verdiğini, onların da bu özgürlüğü, kılıç ve bıçaklarla Müslümanların köylerini ve evlerini basıp Müslümanlara karşı sistematik soykırım hamlelerinde kullandıklarını vurguladı.

Bilindiği üzere dün Kuveyt’te bir grup Burma büyükelçiliğinin önünde toplanarak Burma büyükelçisinin ülkeden kovulmasını talep etmişti.

(Timeturk)

Editör: Haber Merkezi