Genç Çiftçi Hibe Desteği başvurusunda bulunacak çiftçilere, konu ile ilgili yanlış yönlendirildiklerine dair duyumlar alınması üzerine Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından uyarı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının genç çiftçilerin projelerinin desteklenmesine ilişkin tebliğin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle kırsal alanda yaşayan genç çiftçilere, mahallinde uygulayacakları bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin liraya kadar verilecek hibe desteğine başvuruların devam ettiği kaydedildi.

Diyarbakır Tarım il Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, destek için başvuru yapan çiftçilerin konu ile ilgili yanlış yönlendirildiklerine dair duyumların alındığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, 'Ne yazık ki son günlerde mali destek veren kurumlarla ilişkili olduğu, yetkilendirildiği ve akredite edildiği bilgisi vererek, destek kazanma garantisi vaat eden kişi ve firmaların olduğu bilgisine dair duyumlar alınmaktadır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının il ve ilçe müdürlüklerinin bu yönde bağlantılı olduğu herhangi bir firma bulunmamakta olup belirli bir ücret karşılığında destek kazanma garantisi vaat eden kişi ve firmalara itibar edilmemesi önemle duyurulur.' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada son olarak, başvuru için çiftçilerin il ve ilçe müdürlüklerinde bulunan genç çiftçi proje yürütme birimine başvuru yapabileceklerine işaret edildi.

Editör: Haber Merkezi