2017-2018 eğitim-öğretim yılında Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerden gelen yoğun istek ve taleplere cevap vererek, ‘Genç Beyinler Yeni Fikirler-2 Okudukça Yazıyorum’ serisini çıkardı.

Bismil Hükümet Konağı Konferans Salonunda ‘Genç Beyinler Yeni Fikirler-2 okudukça yazıyorum’ kitabının tanıtımı yapıldı.  Kitap tanıtına Bismil İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Kerem Süleyman Yüksel, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Şube Müdürleri, yayın kurulu, kitapta eseri olan 250 öğrenci, veliler ve okul müdürleri katıldı.

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, yaptığı konuşmada, Yola çıkarken amacımız; genç ve dinamik öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek, kendilerini tanımalarını ve ifade edebilmelerini sağlamak, onları özgüven sahibi yapmak, okuyanları yeni düşüncelerle buluşturmak olduğuna işaret ederek, “Bu yolculuk öyle güzel ve yoğun ilgiyle sürdü ki kitabımızın ikincisinin yayınlanmasına karar verdik. Okullarımızdan gelen binlerce güzel ve kıymetli eser arasından geçen yıl 150 eser, bu yıl ise itina ile 250 eser seçerek okuyucularla buluşturduk. Bu kitapta yayın kurulumuz genç yazar öğrencilerimizin duygularını, heyecanlarını, düşüncelerini ve hayallerini önemseyerek özverili bir çalışma ile 10.000’ den fazla eser içerisinden 250 eseri seçerek kitap haline getirdik.” diye konuştu.

genc-beyinler1.jpg

“ASIL GÜCÜMÜZ, SESİMİZ VE SERVETİMİZ GENÇ NÜFUSUMUZDUR”

“Bizim asıl gücümüz, sesimiz, umudumuz, servetimiz genç dinamik nüfusumuzdur.” diyen Ak, şöyle dedi:

“Bu gençler hayallerimizi, rüyalarımızı gerçekleştirecek olan umut veren donanımlı gençlerimizdir. Gençlerimize yol olacağız, rehber olacağız ki gençlerimiz de bu coğrafyada söz sahibi olsunlar. Bismil İlçe Milli Eğitim olarak artık Genç Beyinler Yeni Fikirler kitabımızı her yıl öğrencilerimizden eserler alarak geleneksel bir hale getirip bu gençler yaza yaza belki yazar olurlar. Öğrencilerimizin tek bir eserleri ile belki kitap çıkaramazlar ama bu tek eserleri bir araya getirerek kitap haline getirildiğini, bu kitap tamamı öğrencilerimizin okuyup, araştırıp, yazması sonucu kitaplaştırılmıştır”

Ak, 250 pırıl pırıl genç yazar olan bu kitabın hazırlanmasında çıktıkları bu yolda emeği olan okul müdürlerine, öğretmenlere, öğrencilere, sponsor olan Bismil Belediyesi’ne ve büyük emek sarf eden yayın kuruluna çok teşekkür etti.

35 BİN ÖĞRENCİNİN DÜŞÜNCELERİ VAR!

Kitapta Bismil’de bulunan okullarda öğrenim gören 35.000 öğrencinin düşünceleri, yıl içerisinde ortaya koydukları çalışmalar, kültürel geçmişin gelecek kuşaklara nasıl aktarıldığı, hayaller peşinde nasıl koşulduğu, hedefe ulaşmak için nasıl motive olunması gerektiği, kahramanlık destanımız birlik ve beraberliğimizin sembolü 15 Temmuz Destanı, doğa, insan, hayvan sevgisi yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi