Bismil ilçesinde 4 ay önce uzun namlulu silahla bir çocuk annesi gelinini ve gelininin birlikte kaçmak istediği kişiyi öldüren R.Ö. hakkında 2 kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. 
 
İddianamede, öldürülen Meltem Ö'nün, Ankara'da çalışan eşi M.C.Ö. tarafından Adana'ya götürüldüğü ve ailesine yakın bir yerde kendisine ev tutularak bir süre burada oturduğu ve bu dönemde Meltem Ö'nün komşusu Mehmet Işık ile kaçtığı belirtildi. 
 
Bunun üzerine M.C.Ö. ile babası R.Ö'nün olayı araştırmak için Adana'ya gittikleri ve burada 18 yaşlarında iki kişinin kayınpeder R.Ö'nün yanına gelerek "Gelininin nerede olduğunu biliyoruz, seni onun yanına götürüceğiz" deyip götürdükleri yerde darp ederek bacağından sakatladıkları belirtilen iddianamede, bu nedenle R.Ö'nün çalıştığı fabrikadaki işini bırakmak zorunda kaldığı ifade edildi. 
 
İddianamede, sanık ve oğlunun olayın peşini bıraktıkları sırada gelin Meltem Ö'nün gizli numaradan kayınpederini arayarak ağladığı ve "baba ben kendi isteğimle gitmedim. Bana birşeyler içirdiler. Dengem yerinde değil. Gelirsem bana birşey yapacağınızdan korkuyorum" demesi üzerine kayınpeder R.Ö'nün, oğlunun da rızası üzerine gelinini kabul ettiği belirtilerek şöyle denildi: 
 
"Aradan 3 gün geçtikten sonra oğlunun gelini ile barıştığını duyduğu için sanık R.Ö, İstanbul'a giderek ikisini de tatile götürdü. Daha sonra ise geliniyle birlikte Bismil'e döndü. Oğlu M.C.Ö. ise daha önce eşi hakkında açtığı boşanma davasını geri çekti. Sanık anlatımına göre, olay tarihinden yaklaşık 3 gün önce gelinin evin saklı yerlerinde sürekli telefonla konuştuğunu görüyor. Bu durumu sorması üzerine ise ailesiyle görüştüğü cevabını alıyor. Olay gecesi ise R.Ö. kaldığı odaya gelininin birkaç kez gelip kendisine baktığını görerek bu durumdan şüpheleniyor. Daha sonra kapı sesinin geldiğini duyunca da uzun namlulu silahını alıp dışarı çıkıyor. Evinin önünde bir aracın durduğunu fark ediyor. Bu araca doğru gelininin yaklaştığını ve araca binmeye çalıştığını görüyor. Sanık, gelininin tekrardan kaçabileceğini düşündüğü için seri bir şekilde sürücü koltuğunda bulunan kişiye ateş ediyor. Sanık, aracın yanında gelinini göremeyince araca yaklaşıyor. Aracın sürücü koltuğunda vurulmuş halde bulunan kişinin daha önce gelininin kaçtığı Mehmet Işık olduğunu tespit ediyor. Bunun üzerine 2 el daha ateş ederken gelininin eve doğru kaçtığını görüyor. Gelinine de ateş eden R.Ö, daha sonra polisi arayarak kolluk kuvvetlerini evinin önüne çağırıyor. Yapılan araştırmalar sonucu olayın yaşandığı araç ve bölgede toplam 21 kovan ile 1 adet fişek bulunuyor."
 
İddianamede, sanığın alınan savunmasında üzerine atılı suçları işlediğini itiraf etmesi nedeniyle iki kişiye karşı "kasten adam öldürmek" ve "ruhsatsız ateşli silah taşıma" suçlarını işlediği için TCK'nın 81/1 ile 6136 sayılı yasanın 13/2 maddeleri gereği 2 kez müebbet ile 3 yıl hapis cezasına çarptırılması istendi. 
 
Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
 
Bismil'de 18 Şubat 2013 tarihinde Meltem Ö. (22) ile yanında bulunan Mehmet Işık (34) otomobilin içinde uzun namlulu silahla saldırıya uğramıştı. Olaydan sonra gözaltına alınan ve suçunu itiraf eden Meltem Ö'nün kayınpederi R.Ö. tutuklanmıştı.
 
Cenazesi ailesi tarafından alınmayan Meltem Ö'nün cenazesini, Diyarbakır'daki kadın dernekleri sahiplenmişti. Cenaze, kadınlar tarafından yıkanarak Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve 5 belediye çalışanının katılımıyla Yeniköy Mezarlığı'nda defnedilmişti.
Editör: Haber Merkezi