Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından başlatılan "Gelin tanış olalım" projesi kapsamında Kayseri'den 35 din görevlisi aileleri ile birlikte Diyarbakır'a geldi.

Sevgi ve muhabbeti artırma amacıyla iki gün misafir kalacak olan aileler, şehrin tarihi yerlerini gezip camilerde hutbe verecekler.

Karayolu ile Kayapınar İlçe Müftülüğüne gelen aileler Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen ve merkez ilçe müftüleri ile din görevlileri tarafından karşılandı. Gelen ziyaretçi ailelere lokum ikram edilerek, müftülük konferans salonuna alındılar.

Konferans salonunda ziyarete gelen ailelere hitap eden Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, Diyarbakır’ın Peygamberler ve sahabeler şehri olduğunu söyledi.

Diyarbakır’ın metfun bulunan Peygamber ve sahabelerinin adı ile anılmasını istemeyenlerin olduğunu dile getiren İşliyen, “Bu şehir geçen yıl çok acı yaşadı. Binlerce insan göçebe oldu. Terörün kıskacında binlerce insan iş yerlerini açamadılar, akrabalarının yanında kaldılar, evlerini terk etmek zorunda kaldılar, çocuklarını okula gönderemediler. Siz bu şehri hep bu acılarla televizyon ekranlarından izlediniz ama bu şehir Peygamberler şehri. Ben size sahabelerin şehrine hoş geldiniz demek istiyorum.  Siz bakmayın şöyle lokal olarak bir köşesinde bir bölgesinde meydana gelen olayların bütün şehirde yaşanıyormuş gibi gösterilmesine. Kimileri öyle olmasını istiyor, kimileri bu şehrin karpuz, molotof kokteyl, bomba ve teröristlerle anılmasını istiyor. Bu şehir imanın, İslam'ın, sahabenin ve peygamberlerin şehridir” dedi.

Konferans konuşmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, davetlerini kırmayan Kayseri İl Müftülüğüne teşekkürlerini iletti.

Diyarbakır insanının misafirperverliğini ve ev sahipliğini göreceklerini umduğuna vurgu yapan İşliyen,

“Müftülük olarak ilçe müftülüklerimiz ile birlikte Diyarbakır’ımız ve Diyarbakır dışındaki illerde görev yapan meslektaşlarımız arasında bir bağ oluşturma ve var olan bağı güçlendirme sevgiyi, muhabbeti arttırma, dayanışmayı çoğaltma adına ’Gelin tanış olalım’ başlığı altında bir proje başlattık. Bu proje kapsamında Kayseri Müftümüzün başkanlığında tamamen gönüllülük esasına göre 30 civarında arkadaşımızı bugün Diyarbakır’da misafir edeceğiz. Projenin asıl önemli noktası da misafirlerimizin evlerde ağırlanmasıdır. Bunun için herhangi bir dernek, vakıf, devlet katkısı beklemeden burada misafir eden arkadaşlarımızda kendi imkânlarıyla evlerinde misafir ediyorlar. Ayrıca misafirlerimiz de kendi imkânları ile geldiler. Bundan maksadımız: Diyarbakır’ı tanıtmak, Diyarbakır’ın maalesef var olan olumsuz algısının değişmesine gerçek Diyarbakır’ın ortaya çıkmasına ve tanınmasına katkı sağlamak. Böylelikle suni olarak bölgeler arasında farklılık oluşturmaya çalışılan algının kırılması yönünde çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Misafirlere dolu dolu 2 gün geçirteceklerini söyleyen İşliyen, Ramazan ayından sonra da Diyarbakır’dan müftülük çalışanlarının ailelerinin Kayseri'ye misafir olacağını belirtti.

Diyarbakır'da olduklarından dolayı mutlu oluklarını dile getiren Kayseri İl Müftüsü Şahin Güven ise, hem Diyarbakır'ı gezeceklerini hem de kendilerini misafir eden din görevlilerinin camilerinde vaaza çıkıp hutbe okuyacaklarını söyledi.

Kayseri İl Müftüsü Güven, “Sadece bizlere evlerinin kapısını değil aynı zamanda gönüllerinin de kapısını açmış oluyorlar. Bizler gönüllü olarak bu proje kapsamında Diyarbakır'a gideceğiz dediğimizde onlarca arkadaşımız gelmek için sıraya girdi. Bu ülkenin batısında, doğusunda, kuzeyinde ve güneyinde yaşayan bütün kardeşlerimiz bir bütündür. Gönül bağlarımız oldukça güçlüdür” diye konuştu.

Kayseri'den katılan Emekli Vaiz Mehmet Bektaş da, bu projenin kardeşliklerinin, maneviyatlarının ve bölgeleri için hayırlı olmasını diledi.

Editör: Haber Merkezi