Kampanya hakkında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak; "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizi olumlu yönde geliştirecek her türlü proje ve kampanyaları destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz.
Sosyal sorumluluk olarak yapılabilecek en güzel çalışmalarımızdan biridir. Geçen yıllarda tüm öğrencilerimizin yoğun ilgi göstermesi ve bu yıl ki okul ziyaretlerimizde öğrencilerimizin kampanyanın bu yıl da olmasını talep etmiş olması, Bismil’de daha çok okuyan çocuklarımızın kitapla buluşması, okuyan sorgulayan gençlerin saysının artması ve öğrenciler için fırsat eşitliğinin sağlanması için kampanyamızı devam ettireceğiz. Ayrıca Bismilli öğrencilerimiz tarafından yazılan “Genç Beyinler Yeni Fikirler” adlı kitap ta hediye edilecektir. “dedi.
Hiç okuyan ile okumayan bir olur mu? ve Kitap en iyi dosttur şiarlarını göz önünde bulundurarak, öğrencilerimiz için Geleneksel hale getirdiğimiz  " Karneni getir, Kitabını Götür" kampanyamız hafta içi 13.00 ile 15.00 saatleri arasında Hükümet Konağı 2. katında gerçekleşmekte olup, tüm ilköğretim öğrencilerimizi bu saatler arasında bekliyoruz.

OKUMAYA ÖĞRENCİ KALMASIN
Köy okullarında eğitim gören ve müdürlüklerine gelme imkanı bulamayan çocuklara da kitap gönderdiklerini anlatan Ak, ilçedeki her öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
Öğrencilerin her karne döneminde tekrar kitap alabileceğini ifade eden Ak, "Amacımız her evde bir kütüphane oluşturmak. Müdürlüğe gelemeyene de biz kitabı götüreceğiz. Okumayan bir öğrencimizin kalmaması lazım. Biz gençlerimize sahip çıkmazsak, geleceğimize sahip çıkmıyoruz demektir." şeklinde konuştu. Kitap okuma alışkanlığının, erken yaşta kazanılabildiğini vurgulayan Ak, "Çocuklarımızın kitap okumasını istiyoruz. İlköğretim çağındaki çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için eğitimde de milli seferberlik ilan etmemiz lazım." dedi.

Haber: Mesut ASLAN

Editör: Haber Merkezi