Vali Toprak: ''Vatandaşların mağdur olmaması açısından güvenlik pistine gün doğumundan gün batımına kadar 5 Bora Jet uçağının uçuşu gerçekleştirilecek''
 
Türk Hava Yolları (THY), Sun Ekspres, Pegasus, Anadolu Jet ve Onur Air'in haftada 126 uçakla, 252 sefer yaptığı Diyarbakır Havaalanı'nda 1 Haziran-1 Eylül tarihleri arasında ana pistin onarıma alınması nedeniyle ana pistin yan tarafındaki paralel pist (güvenlik pisti) kullanılacak. Paralel pistte, ana pist şeklinde uçuşa hazır bir şekilde elverişli hale getirmek için gerekli işaretlemeler yapıldı. Bir pistin 24 saat faal olabilmesi için özellikle pistin yönlerine doğru yaklaşma ışıklarının, ayarlanmış aletli iniş planlarının ve pist başlarından süzülme açısını veren lambaların (30-40 kilometrede pilotun görebildiği lambalar) olması gerekiyor. Bu nedenle güvenlik pistine sadece gündüz uçuşu yapılacak.
 
İl Valisi Mustafa Toprak, havaalanının 2 pistinin bulunduğunu, bunların ana pist ve yedek denilen güvenlik pisti olduğunu söyledi. Ana pistlerin belli dönemlerde onarım ve tamirattan geçmesi gerektiğini anlatan Toprak, 8 ile 10 yıl arasında ana pistlerin onarıma alındığını bildirdi. Diyarbakır Havaalanı'ndaki ana pist de tamirat ve tadilata alınacağından 1 Haziran ile 1 Eylül tarihleri arasında uçuşlara kapatılacağını ifade etti..
Editör: Haber Merkezi