Basın Konseyi ile Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der), Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde kaçırılan gazeteci Ali Adiyaman'ın serbest bırakılmasını istedi.

          Basın Konseyi'nden yapılan açıklamada, Ali Adiyaman'ın bir an önce bulunması ve kurtarılması için herkesin göreve davet edildiği açıklamada,şunlar kaydedildi:  Ülkenin neresinde olursa olsun, gazetecilerin görevlerini özgürce yapabilmelerini istiyoruz. Kamu yararı için çalışan gazetecilerin, güvence altına alınmasını bir daha talep ediyoruz.

         Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED) Başkanı Mahmut İrtem, Şeyh Sait Meydanı'nda yaptığı açıklamada, çatışma ortamı olmamasına rağmen gazetecinin kaçırılmasının basın hürriyetine ve tüm gazetecilere yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi. PKK'nın elinde olan meslektaşımız Ali Adiyaman'ın sağ salim bir şekilde derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz" dedi.

         Mardin Gazeteci ve Yazarlar Derneği Başkanı Nezir Güneş yaptığı açıklamada, elinde kalemi ve boynunda kamerasından başka bir şey bulunmayan meslektaşlarının kaçırılmasını kınıyor. Gazetecinin serbest bırakılması gerektiğini ifade ediyoruz. Diye konuştu.

         Memur Sen Şube Başkanı Yunus Memiş ise olayın provokasyon amaçlı yapıldığını belirterek, sivil toplum kuruluşlarını bölgedeki gazetecilere yönelik saldırılara karşı tavır almaya çağırdı.

        Özgür Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç da olayın bölgedeki tansiyonu yükseltmeye dönük olumsuz bir etki yaratmasından endişe ettiklerini kaydetti. Gazetecinin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi