Diyarbakır ve ilçelerinde görev yapan gazeteciler bir araya gelerek bir dizi ziyaretler gerçekleştiler.
Diyarbakır Yerel Medya Derneği üyeleri ve Bismil Haber gazetesi temsilcileri Bismil Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel’i makamında ziyaret ettiler.

Diyarbakır ve ilçelerinde görev yapan gazeteciler bir araya gelerek bir dizi ziyaretler gerçekleştiler. İlk önce Bismil Haber gazetesine gelen dernek üyeleri, Bismil hakkında bilgileri Bismil Haber Gazetesi kurucusu Musa Çelebi’den aldılar.

Diyarbakır Yerel Medya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özbay, Başkan Yardımcıları Mesut Figançiçek ve Ercan Akkar, Genel Sekreter Sadık Kaplan, Sayman Aytekin Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dalgıç, Bismil’de yayın yapan Bismil Haber ve Bismil Gazetesi Kurucu Başkanı Musa Çelebi ve gazete çalışanlarını ziyaret etti.

Diyarbakır Yerel Medya Yönetim Kurulu üyeleri, Çelebi ve gazete çalışanlarıyla sorunlar ve mesleki konularda görüş alışverişinde bulunarak, daha sonra Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel’i makamında ziyaret etti.

ziyaret.jpg

YEREL BASIN ZOR ŞARTLARDA GÖREV YAPIYOR

Gazetelerin ve gazetecilerin zor şartlar altında görevini sürdüklerini dile getiren Dernek Başkanı Taner Özbay, "Basın, halkı bilinçlendiren, haberdar eden bir aracıdır. Eğer ki basın olmazsa, halk etrafında olup bitenden bihaber kalır. Böylesine önemli bir görev üstlenen biz basın mensupları ekonomik nedenlerden dolayı son zamanlarda görevimizi sürdürmekte zorlanıyoruz" şeklinde konuştu.

Diyarbakır Yerel Medya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özbay, gazete ve gazetecilerin kamu görevi yaptığını ve bu görevi çok zor şartlarda gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yazılı basının yanı sıra karasal yayın yapan televizyonlarında sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, kentlerin, ilçelerin birer markası olan yerel medyanın, yerel dinamiklerden gerekli desteği görmesi gerektiğini belirten Özbay, şöyle dedi:

“Gerçekten zor şartlarda görev yapıyoruz. Kentlerde ve ilçelerde yaşayanlar, haberleri büyük ölçüde yerel medyadan takip ediyor. Zor bir süreçten geçmiş olsak bile yerel medyaya olan güven daha fazladır. Çünkü yereldeki gazeteciler, haber ve haber kaynaklarıyla direk muhataptır.”

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, yerel medyanın böylesi güzel bir oluşumun içine görmesinin önemli olduğunu kaydederek, şöyle dedi:

“Görev yaptığım her yerde yerel medya ile birlikte çalıştım. Yerel medyaya desteğimiz mevzuat çerçevesinde her zaman olacaktır. Yerel medya bizim gözümüz kulağımızdır. Yaptıklarımız ve yapacaklarımızın yanı sıra eksiklerden haberdar olmamızı sağlıyor. Dolayısıyla Bismil’deki sivil toplum kuruluşlarından, esnaf tüm vatandaşların yerel medyayı desteklemesi gerekir.”

Kaymakam Yüksel, Diyarbakır Yerel Medya Derneği Başkanı Taner Özbay ve yerel gazete temsilcilerinin sorunlarını dikkatle dinledikten basın organlarının her zaman destekçisi olduğunu belirterek gazetecilere mesleklerinde başarılar diledi.

 

BİSMİL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE ZİYARET

Diyarbakır Yerel Medya Derneği Yönetim Kurulu üyeleri daha sonra Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak’ın izinde olması yerine göreve bakan Şube Müdürü Mehmet Kılıç’ı ziyaret etti. Kılıç’dan ilçedeki eğitim öğretimin durumu hakkında bilgi aldı.

Şube Müdürü Kılıç, Diyarbakır Yerel Medya Derneği Yönetim Kurulu üyelerine müdürlüklerinin hazırladığı ve öğrencilerin mektuplarının yer aldığı kitap ile yıl boyunca gerçekleştirilen etkinliklerin toplandığı dergi armağan etti.

Daha sonra Diyarbakır Yerel Medya Derneği Yönetim Kurulu, Bismil Haber Gazetesi kurucusu Musa Çelebi’den Bismil hakkında bilgi alarak ilçeden ayrıldı.

 

Editör: Haber Merkezi