Ramazan ayını fırsat bilerek özellikle gıda fiyatlarına zam yapan fırsatçılara uyarılarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Ramazan ayında yüzde bir dahi olsa spekülatif amaçlı, 'Ramazan geliyor insanların ihtiyacı artacak, ben bu fiyatı biraz arttırıp fazla kazanayım.' dedikleri an başlarında regülasyon görevlimizi görürler. Onun için en ufak duyumlarda gerekli şeyleri yapıyoruz." dedi.

Et fiyatları hakkında da konuşan Bakan Fakıbaba, "13 bin şubede ve 2 AVM'de ucuz et satışı vardı, bugün itibarıyla 15 bin şubeye ve 3 AVM'ye yükseldi bu satışlar. Yine 29 TL kıyma, 31 TL kuşbaşı. Bizim burada amacımız kimseyle rekabet etmek olamaz. Dar gelirli kardeşlerimiz faydalansın." diye konuştu.

Bazı çevrelerce eleştirilen saman ithalatı konusuna da açıklık getiren Bakan Fakıbaba, "Doğrudur saman ithal ediyoruz. Bizim normalde saman ihtiyacımız yok ama piyasada bazıları fiyatı yükselttiği zaman 10 milyon tondan 3 bin ton saman ithalatı yaptığımız zaman bakıyorsunuz ki piyasada fiyatlar düşmüş. Bunu başka ülkeler de yapıyor. Et ithalatında bizim bir yılda tüketmiş olduğumuz et tüketimi 1 milyon 350 bin ton. Biz 100 bin ton kadar et ithal ediyoruz. 250 bin düve projesini başlattık, 3 yılda tamamlanacak. 500 bin damızlık koyun projesi başladı. Bunlarla Türkiye et ithal eden bir ülke değil, ihraç eden bir ülke haline gelecek." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi