Aksaray'ın Yeşilova beldesine bağlı Yılanlı mevkisinde bulunan Sefer Kertel'e ait ağılın çatısı, yoğun yağmur nedeniyle çöktü. Ağılda bulunan 50 koyun telef oldu.

Olayın ardından bölgeye AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. AFAD ekipleri, çöken ağılda kurtarma çalışmalarına başladı.

Bölgede incelemelerde bulunan Aksaray Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, son iki gündür bölgede şiddetli yağışların yaşandığını belirtti.

5E9Fddbb 448D 42Ca 9983 3A9A7E0C7Bd5

Ağılda toplam 900 küçükbaş hayvanın bulunduğunu ifade eden Demir, "Ağılın çatısı, yağan yağmura dayanamayarak çöktü. Ağılın çatısının toprak kaplama olması, duvarlara büyük bir yük getirdi. Sonuç olarak ağıl çöktü. İhbar üzerine ekipler hızla olay yerine intikal etti. İlk etapta ekipler, yaklaşık 80 hayvanı canlı olarak kurtardı. Çoğu hayvan, çökme olmadan dışarı kaçtı. Sabah yapılacak hasar tespitiyle net rakamlar ortaya çıkacak ancak şu an için 50 hayvanın telef olduğunu biliyoruz" dedi.

AFAD İl Müdürü Kadir Çevik de kentteki yoğun yağışlar nedeniyle bir ağılın çatısının çöktüğünü, ekiplerin hızla müdahale ettiğini söyledi.

Çevik, hayvanların büyük çoğunluğunun kurtarıldığını belirterek, "Kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. AFAD olarak 2 ekip ve 8 kişiyle burada çalışma yürütüyoruz. Enkaz altında hayvan kalmadı. Ekipler, çöken damı kaldırıyor" şeklinde konuştu.

Aksarayda Agil Coktu 50 Kucukbas Hayvan Telef Oldu 5

Editör: Basri Akaydın