Bismil'de fırıncılar son günlerde artan un fiyatlarına tepki gösterdi. Un fiyatlarında yaşanan artış fırıncı esnafını mağdur ediyor. Covid-19’dan önce 105 TL’ye alınan 50 kilogramlık bir çuval unun fiyatı kısa süre içerisinde yaklaşık 135 liraya yükseldi.
Un fiyatlarına sık sık zam gelmesine tepki gösteren esnaf, un fiyatlarına yapılan zammın önüne geçilmesini istiyor.
Un fiyatlarının her geçen gün değiştiğini belirten fırıncı esnafı Kadri Okay, “Un fiyatlarındaki artışı takip etmekte artık zorlanıyoruz. Her gün fiyatlar değişiyor. Yetkililerden bir çözüm istiyoruz. Bütün maliyetlerimiz katlanarak artıyor ama ekmek fiyatlarımız aynı. Bu durum karşısında mağdur oluyoruz. 50 kilogramlık unu daha önce 105 liraya alıyordum ama şu anda 130 liraya alıyorum.” dedi.

“İsteğimiz tarıma önem vermeleri”
Fiyatların daha da yükseleceğinden endişe duyduklarını dile getiren Okay, şöyle devam etti:
“Bu fiyatların da yükseleceği söyleniyor. Fabrikalara artışın nedenini sorduğumuzda bize buğday fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığını söylüyorlar. Duyduğumuza göre buğdayların yurt dışından Suriye ve Rusya’dan pahalıya ithal etmelerinden dolayı fiyatlar artıyor. Yetkililerden isteğimiz tarıma daha çok önem vermeleridir. Bazı yerlerde 50 kilogramlık unun fiyatı 150 liraya satılıyor. Devlet yetkililerinin artan fiyatlara müdahale etmesini istiyoruz.”

25-005.jpg27-001.jpg

Editör: Haber Merkezi