Filistin'in BM Daimî Temsilciliği, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, karar tasarısının Arap Grubu adına Cezayir tarafından hazırlandığını belirtti.

Tasarı metninde şu ifadeler yer alıyor:

"Arap Grubu, Nisan 2024'te Suudi Arabistan Krallığı başkanlığında Büyükelçiler düzeyindeki toplantıda, Filistin Devleti'nin BM Üyeliği Başvurusuna Sarsılmaz Desteğine dair bir açıklama yaptı:

Arap Grubu, Filistin Devleti'nin barış ve güvenliğin korunmasına yönelik başvurusuna sarsılmaz destek veriyor. Filistin Devleti ve halkına karşı sorumluluklarını yerine getirerek uluslararası barış ve güvenliği korumak için Güvenlik Konseyi ile iş birliği içinde çalışıyor. Birleşmiş Milletlere tam üyelik, uzun zamandır atılması gereken, 2011'den beri beklenen bir adımdır.

Güvenlik Konseyi'nin tüm üyelerini, Cezayir'in Arap Grubu adına sunduğu ve dünyanın her yerinden destek gören karar tasarısını desteklemeye çağırıyoruz. En azından Konsey üyelerinden bu önemli girişimi engellememelerini talep ediyoruz.

Birleşmiş Milletlere üyelik, Filistin sorununa adil ve kalıcı bir çözüm getirilmesi açısından önemli bir adımdır.

Filistin'in uluslararası topluluktaki yerinin reddi çok uzun süredir devam ediyor. Bu haksızlığı düzeltme ve Filistin halkının haklarını yerine getirme zamanı geldi.

Arap Grubu, Güvenlik Konseyi'ni uluslararası toplumun çağrısına kulak verip Filistin'in üyelik başvurusunu onaylamaya çağırıyor. Aksi takdirde, Konsey'in BM Şartı ve uluslararası hukuk ilkelerine uymaktan kaçındığı açık olacaktır.

Arap Grubu, Filistin halkına destek veriyor ve tüm üye devletleri bu haklı davayı ve Filistin halkının haklarını desteklemeye çağırıyor."

Tasarının 18 Nisan'da BMGK'de düzenlenecek bakanlar düzeyindeki Filistin toplantısında oylanması bekleniyor.

Kaynak: (İLKHA)