Yıllardır İslam aleminde süregelen çatışmalar bir türlü bitmek bilmiyor. Paylaşma kültürünü tavsiye eden bir dine mensup kişilerin paylaşamadığı şeyler o kadar çok ki,saymakla biteceğe benzemiyor.İçimizideki bu çatışmalı süreçten nemalanan devletler,milletler ilk iş olarak bizi birbirimize düşman göstermeye çalıştılar. Bir sonraki merhale ise bizi sömürmek oldu.Ve bunda da başarılı oldular.
Biz Müslümanlar ise;bu kurgulanan oyunları bilmemize rağmen maalesef onların maşası olduk. İslam topraklarındaki çatışmalar arttı ve özellikle de Ortadoğu toprakları çatışmaların merkezi konumuna geldi.
Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de İslam topraklarını işgal edenler oldu. Bunlardan birisi de Filistin topraklarına yıllardan beri sahip olmaya çalışan Siyonist İsrail.
Son zamanalarda çoluk çocuk demeden Müslümanlar üzerine bomba yağdıran katillerin ölüm provalarını hayata geçirmelerine şahit oluyoruz. Bunun yanında herne kadar tüm Müslümanların ilgisini çekmese de küçük bir sahada süregelen bir çatışma dikkatimizi çekiyor. Rojava’da uzun süredir Işid çeteleriyle bir çatışma yaşanıyor. Son zamanalarda şiddetlenen çatışmalar birçok masum sivilin ölümüne neden oluyor maalesef.
Bazı insanlar bu çatışmalardan bile kendilerince pay çıkarıyor.’’Neden Filistin’i görüyorsunuz da Rojava’yı görmüyorsunuz’’diye sitem ediyorlar.Böyle bir kıyası yapmak çok da ahlaki ve vicdani durmuyor.Rojava ve Filistin’i bu yönüyle nasıl kıyas edebiliriz ki.Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı bağrında taşıyan bir Filistin’in düşmesi İslam ümmetinin büyük bir yara almasıyla eşdeğerdir.Tüm Müslümanları ilgilendiren bir Filistin yani Ken’an ili Müslümanların kabeden sonra en önemli gördükleri mekanlardan biridir.Fakat tüm bunlar Rojava’da zulme uğrayan masumları görmezden gelmeyi gerektirmez.Hem Filistin hem de zulüm gören tüm Müslümanlara dua etmek bu yönüyle  zor olmasa gerek.
Son olarak da duanın etkili silahlardan biri olduğunu da unutmamak lazım.’’Dua müminin silahıdır’’sözünden hareketle hiçbir şey yapmasak da en azından mazlumlar ve zulme uğrayan tüm insanlar için dua edelim.
                                                       Selam ve dua ile…