Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde Şehid Ali Haydar Bengi Derneği (HAY-DER) ile Davet ve Kardeşlik Vakfı tarafından "Mavi Marmara Şehitleri ve Kudüs Davamız" Konferans düzenlendi.

Konferansa Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen İttihad-ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik ile İttihad-ul Ulema üyesi Kudüs Şenlik, siyasi partileri temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Hamas Dış İlişkiler Sorumlusu Hamdan, Siyonist İsrail tarafından katledilen Ali Haydar Bengi ile yaşadıklarını anlattı.

Hamdan, "Gazze ve Filistin asla Siyonist işgalcilere teslim edilmeyecek. Sadece bir toprağın ve ırkın davası olmayacak, bütün ümmetin davası olacak şekilde herkesin sahiplenilmesi gerekir. Bugün Gazze mücahitleri Mescid-i Aksan'ın özgürlüğü için kayalar gibi durarak bu onurlu mücadeleyi sürdürmenin gayreti içerisindeler." dedi.

"Onlar bu direnişleriyle ve dik duruşlarıyla bütün İslam ümmetine şu mesajı vermektedir." diyen Hamdan konuşmasının devamında şunları söyledi: "Filistin davası asla Siyonist işgalcilere teslim edilmeyecek. Sadece bir toprağın ve ırkın davası olmayacak. Bütün ümmetin davası olacak şekilde herkesin sahiplenmesi gerekir. Siyonistlerle asla pazarlığa mahal verilmeyecek şekilde direnişle mücadele edilmesi gereken bir davadır. Çok yakın zamanda Mescidi Aksan'ın kapılarını çalarak oraya hep birlikte İslam ümmetinin fatihi olarak gireceğiz sizlere müjde olarak iletmek isterim."

Siyonist işgal rejimi zindanlarında 36 gündür açlık grevi direnişini sürdüren mahkumların çıkmalarını hedeflediklerini söyleyen Hamdan, "Bu direnişi gösteren Müslümanlar bu mücadeleleriyle hapishane içerisinde aç ve susuz bir şekilde göstermiş olduğu direniş eylemleriyle bütün Müslümanların Siyonist İsrail'in hapishanelerinde çıkmalarını hedefliyor ve bunun için ellerinde gelen bütün gayreti ve azmi ortaya koyuyorlar." ifadelerini kullandı.

Program yapılan duanın ardından sona erdi.


 

Editör: Haber Merkezi