Daha önce Bismil ilçesinde bulunan Şentepe ve Esentepe mahallelerinde oturan dar gelirli 17 aileye, açık alanda sebze üretimi yapmak için 110 dekar tarla tahsis edilmişti. Bismil İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Tarlayı tahsis edilen ailelere, yer temininin yanı sıra, tarımda kullanılacak araç gereç yardımında da bulundu. Gülenç, Daha önce bu işi yapıp ancak parası olmayan ve tarlada çalışacak bilecek iş gücü olan ailelere tüm hizmet kısmı onlara ait olup kalan masrafları Belediyemiz tarafından karşılanmıştı. 
 

Fide ekimine başlandı.
Bismil Belediyesi Şentepe ve Esentepe mahallelerinde oturan dar gelirli ailelere daha önce  kendilerine verilen tarım arazilerine sebze fidelerini ekmeye başladı. Ekti Tarlada  yapılan fide ekimine, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Remzi Çekiç yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 
Tarla tahsis edilen aileler Belediye’ye teşekkür ederek şöyle konuştular, “Çalışma gücümüz var ama tarlayı icare edip tarlanın masrafını karşılayacak paramız yoktu. Belediyemizin bu imkanı bize vermekle beraber bu proje sayesinde her bir ailemizde yaklaşık 10 kişi iş sahibi bulmuş oluyor. İnşallah bize tahsis edilen tarlamıza sahip olup en iyi verimi almak için canla başla çalışacağını ifade ederek yüzünü kara çıkartmayacakları sözünü verdiler.

50-006.jpg3-071.jpg

Editör: Haber Merkezi