Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, Büyükşehir Belediye Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan programa halkı davet etti.

İşliyen, Hz. Muhammed'in (sav) ebedi âleme göç ettikten 7 yıl sonra Hz. Ömer'in halifeliği döneminde sahabe- i kiram ve tabiinden müteşekkil ordu tarafından Diyarbakır'ın fethedildiğini hatırlattı.

İşliyen, "639 yılından günümüze kadar bu topraklara gayrimüslim ayağı basmamıştır. Ulu Camii, İslam dünyasında ilk mescitlerden bir tanesi olma şerefini kazanmıştır. Diyarbakır, içerisinde 500'den fazla sahabe kabrini barındıran dünyada ender şehirlerden biridir. Diyarbakır, Alparslan Malazgirt'e 1071'de geldiğinde binlerce askerini ve insanını Alparslan'ın emrine vermek suretiyle Anadolu'nun kapılarının Malazgirt’ten açılmasına vesile olan mümtaz bir şehrimizdir." dedi.

Diyarbakır'ın kargaşa, şiddet ve olaylarla anılmaması gerektiğini ifade eden İşliyen, kentti peygamber, medrese ve şehir oluşuyla, manevi, tarihi ve kültürel mirasıyla tanıtmak gerektiğini söyledi.

Valilik, Büyükşehir, Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır'da özellikle manevi alanda hizmet vermeye çalışan gönüllü sivil toplum kuruluşlarının gerçekleştireceği fetih programı vesilesiyle bir dizi etkinliler yapacaklarını söyleyen İşliyen, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Fetih programı dışında, Üçkuyular mevkiinde Kur'an kursu temelini atacağız. Tadilatı tamamlanan müftülük hizmet binamızı açacağız. Bütün Diyarbakırlı kardeşlerimi cumartesi saat 14.00'te Belediye Kongre Merkezi’nde, fetih konferansında Diyanet İşleri Başkanımızın takdim edeceği ve son bir yıl içerisinde hafızlıklarını tamamlayan kız ve erkek 81 hafızımıza taç giydirme törenine bekliyoruz. 21 Mayıs'ta sabah namazında Ulu Camii'nde ve bütün gençlerimizi, kadınıyla erkeğiyle bütün Diyarbakırlı kardeşlerimizi Diyanet İşleri Başkanımızla fetih buluşmasına davet ediyoruz. "

İşliyen, "Bu toprakların bize miras kaldığı, bizden önceki nesiller tarafından huzur ve güven içerisinde ulaştırdığı gibi bizden sonraki nesiller de sahabenin bırakmış olduğu emanete layık bir şekilde aktarılması için üzerimize düşen gayreti göstereceğiz. Haydi Diyarbakır, manevi değerlerinle, özünle bulaşmaya davet ediyorum. Fetih haftamızı hayırlara ve güzellik olmasını cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi