İstanbul'da oynanan ilk maçta rakibini 2-0 yenerek yarı final için önemli bir adım atan sarı-lacivertli ekip, skor avantajını da kullanarak çıktığı maçta Lazio ile 1-1 kalarak ilk kez yarı finale çıkmayı başardı.

Lazio'nun cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta Fenerbahçe karşısında, ilk dakikalardan itibaren atak oynamaya çalışan Lazio, ceza alanı dışından şutlarla kaleyi yokladı.

İtalyan ekip karşısında paslı oyununu sahaya yansıtamayan sarı lacivertliler, rakip kaleye az sayıda gittiği ataklarda, ceza alanı önünde savunma engeline takıldı.

İtalyan ekibin hücumları karşısında bunalan ancak savunmada dikkatli oynayan sarı lacivertliler, kaleci Volkan Demirel'in de başarılı oyunuyla daha çok kendi yarı alanında geçen mücadelenin ilk yarısında, rakibine gol şansı tanımadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

Maçın ikinci bölümüne ilk yarıda olduğu gibi atak bir futbolla başlayan ev sahibi ekip, 60. dakikada Lulic ile 1-0 öne geçti.

 İlk yarının büyük bölümünde ve ikinci yarının ilk 15 dakikalık kısmında oyunu kendi sahasında kabul eden sarı-lacivertli ekip, golü yedikten sonra mücadelesini rakip yarı alana taşımaya çalıştı.

Topu ileride tuttuktan sonra rakip kale önünde kalabalıklaşan Fenerbahçe, 73. dakikada Caner Erkin'in attığı golle skoru 1-1'e getirdi.

 Maçta kalan süreyi dikkatli oynayan sarı-lacivertli ekip, Roma'da istediği sonucu elde ederek yarı finalist oldu.

Diğer UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final rövanş maçlarında  ise Chelsea, Benfica ve Basel yarı finale yükseldi.

 Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ülke futbolu, Fenerbahçe Kulübü, takımı ve şahsı adına çok mutlu olduğunu söyledi.

 

Maçta her iki takımın da isteğine uygun bir şekilde oynadığını belirten Kocaman, "Bütün futbolcular turu geçme iradesini ve yüksek isteğini maçın her anında ortaya koydu. Geçen sezon özellikle bizi Şampiyonlar Ligi'ne göndermeyenlere yarı finalden selam olsun demek lazım herhalde" dedi.

Lazio Teknik Direktörü Petkovic

 Lazio Teknik Direktörü Vladimir Petkovic ise maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, "Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. İnşallah yarı finali de geçip kendi güçlerini gösterirler. Bizim için esas problem ilk maçta aldığımız skor oldu. İyi oynadığımızı düşünüyorum ancak yüzde 10 eksiğimiz vardı. Ama ilk maçta böyle oynasaydık herhalde yarı finale katılma şansımız daha yüksek olurdu" diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Gül Fenerbahçe'yi kutladı

 Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale yükselmesinden dolayı teknik direktör Aykut Kocaman'ı telefonla arayarak tebrik etti.

Gül ayrıca, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a telgraf göndererek, "azmin ve inancın eseri olan bu önemli başarıya imza atan futbolcular ve Fenerbahçe camiasını" kutladı.

 TFF, Fenerbahçe'yi kutladı

 Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF), yapılan açıklamada, ''Türkiye Futbol Federasyonu olarak Fenerbahçe'yi tebrik eder, bu başarıda emeği geçen futbolcuları, teknik ve idari kadro ile birlikte tüm Fenerbahçe camiasını kutlarız. Fenerbahçe'ye, UEFA Avrupa Ligi yarı final müsabakalarında başarılar dileriz'' denildi.

 

Editör: Haber Merkezi