Öncelikle Gökhan Gönül ve Ziegler’in hücum katkısını kesmeye çalışacak. Onların atağa kalktıktan sonra defansta oluşan boşluğu değerlendirmek istiyor. Sadece Alex’i markaja almak için Melo’yu devre dışı bırakmak istemiyor.

Takımı, özellikle de dörtlü savunma ile önlerindeki iki liberoyu hızlı oynatacak. Çok pas yaptıracak. İlk yarı skorda geri düşmek istemiyor. Alex ağır markaja maruz kalırsa Stoch’a yüklenecek. Gol bulsa da takımı geri çekmeyecek.

Derbinin stratejisini belirleyen F.Bahçe’nin hocası, G.Saray’ı rahatsız etmek ve alanına hapsetmek için kanatları kullanmayı, hızlı atak yapmayı ve pas trafiğini en üst düzeye çıkarmayı amaçlıyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, derbide ezeli rakibi Galatasaray’a karşı maçı kazanmak için günlerdir teorik çalışma yapıyor. Kurmayları ile Can Bartu Tesisleri’nde bulunan kozmik odada rakibinin tüm maçlarını bir kez daha izleyen ve raporlar hazırlayan Kocaman, tüm önlemlerini karşılaşmanın ilk yarısında skorda geri düşmemek üzerine aldı.

Takımını asla defansif oynatmayacak olan Teknik Direktör Aykut Kocaman, Galatasaray’ı rahatsız etmek ve alanına hapsetmek için kanatları kullanmayı, hızlı atak yapmayı ve pas trafiğini en üst düzeye çıkarmayı planlıyor.

Galatasaray’a karşı skorda geri düşmemek için dörtlü savunma oyuncuları ve önlerindeki iki ön liberoyu mümkün olduğu kadar hızlı oynatmayı amaçlayan Kocaman, mutlak surette gol bulacaklarına inanıyor. Skor avantajını yakaladıktan sonra geriye çekilmeyi gelenek haline getiren takımının bu alışkanlığını da yok etmek için de önlem alan Kocaman bu konuda futbolculara özel uyarılarda bulundu. Alex ve Sow’un daha etkili olabilmesi için kanatlarda görev yapacak olan Stoch, Mehmet Topuz, Gökhan gibi oyuncularına çok görev düşeceğini bildiren Fenerbahçe’nin çalıştırıcısı, Alex’in olası bir markajda kalması halinde takımın atak gücünün etkilenmemesi için Stoch’a yüklenecek.

Kocaman, kazanmanın yolunun, rakipten fazla koşmak ve mücadele etmek olacağını belirtip, oyuncularına “Şampiyonluk maçına çıktığımız gibi algılayın, ona göre oynayın” talimatı verdi.

ZAFERİN ŞİFRESİ!

Rakibinin tüm artı ve eksilerini ayrıntılı bir şekilde analiz eden Galatasaray’ın çalıştırıcısı, galibiyet için orta sahadaki üstünlüklerini, kanatlara da yaymaları gerektiğini belirledi, Stoch için Eboue’den dikkatli olmasını istedi

Kadıköy’de dev maça 24 saat kala Galatasaray’ın zafer planı da şekillenmeye başladı. Sabahlara kadar analizler yapan Fatih Terim ve yardımcılarının hazırladığı raporda çarpıcı tespitler yer alıyor. Fenerbahçe’nin, artılarını ve eksilerini masaya yatıran deneyimli teknik adam, orta sahanın ortasındaki üstünlüğünü kenarlara da yaymak için formüller hazırladı. İşte sarı-kırmızılıların ezeli rakipleri ile ilgili değerlendirmeleri ve oyun şablonu:

1- Aykut Kocaman beklerin hücuma katkısını çok önemsiyor. Bu noktada Gökhan Gönül ve Ziegler ataklarda sık sık yer alacaklar. Hakan Balta ve Eboue’nin yanı sıra, Emre Çolak ve Engin Baytar da oyunun iki yönünü oynamaya dikkat edecekler.

2-- Volkan Demirel topu stoperle buluşturuyor, Serdar ve Yobo da Cristian ve Emre Belözoğlu’na aktarıyor. Oradan da bekler devreye giriyor. Sonra bir anda topu ters taraftaki kenar adamlarına veriyorlar. Özellikle Stoch’u rakibiyle bire bir bırakmaya özen gösteriyorlar. Bunun için Eboue özel olarak uyarıldı.

3- Fenerbahçe bek oyuncuları atağa kalktığında alanlarını boş bırakıyorlar. Gökhan Gönül’ün geri dönüşü ise fazlasıyla ağır. Top kapılırken ataklar sağdan Eboue ve Engin ile gerçekleşecek. Buradan yapılacak ortalarda da Gökhan’ın boş bıraktığı alanlar değerlendirilecek.

4- Fatih Terim elindeki yüksek kaliteli kadro nedeniyle markaja sıcak bakmıyor. Bu yüzden Alex’i durdurmak için Melo’yu devre dışı bırakmayacak. Sadece bu kez sambacıdan yerinde durması istenecek. Kaptırılan toplarda da Emre Çolak ilk baskıyı yapacak.

TERİM'İN DERBİ PLANI

Sarı-Kırmızılılar, alacağı 3 puanla hem 12 yıllık deplasman fobisine son vermeyi hem de play-off'lar öncesi aradaki puan farkını 12'ye çıkarmayı hedefliyor.

Hafta başından itibaren talebelerini dev maçın stresli ve gergin atmosferinden uzak tutmaya özen gösteren Teknik Direktör Fatih Terim, kafasında 11'i büyük ölçüde şekillendirdi. Son anda bir sakatlık olmadığı takdirde tecrübeli hoca, sahaya Uruguaylı kaleci Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih, Hakan Balta, Engin, Melo, Selçuk, Emre, Elmander ve Necati'yi sürecek. Necati ve Hakan Balta dışındakilerin ilk kez Kadıköy'de derbi heyecanı yaşayacak olması sebebiyle Terim, görüntüler eşliğinde bu müsabakaların atmosferini anlatıyor. Yıllarca Sarı-Kırmızılı formayla Kadıköy'de mücadele eden yardımcıları Hasan Şaş, Ümit Davala ve Taffarel'in de görüşlerine yer veren başarılı çalıştırıcı, oyuncularının derbinin gerginliğinden en az şekilde etkilenmelerine uğraşıyor. Taraftarların ve rakip futbolcuların her türlü saha içi ve saha dışı tahriklerine karşı kulaklarını tıkamalarını isteyen Terim'in, "Kadıköy'de iyi futbol oynamak kazanmaya yetmeyebilir.

Taraftarlar ve oyuncuların tahriklerine karşı da çok dikkatli olmalısınız. Stres ve gerginlik yüzünden istediğiniz futbolu oynayamazsınız. Bu yüzden 90 dakika boyunca sakin olun. Hakem kararlarına karşı sakın abartılı itiraz etmeyin." uyarısında bulunduğu öğrenildi. Bu arada Fatih Terim, dün yapılan taktik antrenmanı basın ve taraftarların ardından Florya Tesisleri personeline de kapattı. Terim, kulüp doktorları ve malzemeciler dışında idman sahasındaki herkesin dışarı çıkmasını istedi. Florya Tesisleri'nin üstünde yer alan balkonda çalışmayı izlemeye hazırlanan bir grup personel ve misafiri de Terim, "Siz de içeri girin." diyerek Kadıköy'de uygulayacağı oyun taktiğinin dışarı sızmaması için önlem almaya çalıştı. Galatasaray'ın dünkü idmanına ağrıları bulunan Melo ile Selçuk'un da katılması teknik heyetin yüzünü güldürdü.

Orta sahanın yükü Selçuk İnan'ın omuzlarında

Galatasaray'da orta sahada beyin görevini üstlenen Selçuk İnan'a yarın oynanacak Fenerbahçe derbisinde büyük görev düşecek. Brezilyalı yıldız Felipe Melo ile rakiplerinin en etkili ismi olan Alex'i kilitlemeyi planlayan Teknik Direktör Fatih Terim, hücum organizasyonlarını Selçuk'un yönlendirmesini istiyor. Taktik çalışmalarda orta sahadaki pas trafiğini ayarlayan yetenekli isim, aynı zamanda Sarı-Lacivertli savunmanın arkasına sarkmaya çalışacak Necati Ateş ve Elmander'i de uzun toplarla besleyecek. Rakip cezaalanı çevresinde kazanılacak her duran topu da kullanacak olan Selçuk İnan, Sarı-Kırmızılı formayla ilk kez Kadıköy'de oynayacakları Fenerbahçe maçından galibiyet bekliyor. Milli futbolcunun, "Kadıköy'deki maçların ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ancak rakibimizi yendiğimiz takdirde play-off'lara büyük bir avantajla gireceğiz. Yakaladığımız bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek sahadan 3 puanla ayrılacağımıza inanıyorum." dediği öğrenildi.

 

(milliyet-zaman)

Editör: Haber Merkezi