Diyarbakır'da ikamet eden bir vatandaş talasemi hastası olan 16 yaşındaki kızı Dilnevaz Akduman'ı Antalya'da götürdüğü bir özel hastanede fazla dozda ilaç verildiği için öldüğünü ileri sürdü.

Kendi kızıyla birlikte aynı hastanede bir ay içinde 4 çocuğun öldüğünü belirten acılı baba Fethullah Akduman, kızının tedavisinde ihmali olan doktorların cezalandırılmasını istediğini söyledi. Akduman, "Kızım talasemi hastasıydı. 14 yıl boyunca çocuğumu Diyarbakır'da tedavi ettirdim. 15-20 günde birer ünite kan veriyordum. 17 Ocak 2012 tarihinde çocuğumu Antalya'ya götürdüm ve yatışı yapılarak kemoterapi uygulaması başlatıldı. 2 Şubat 2012 tarihinde çocuğuma nakil yapıldı ve 12 gün boyunca durumu gayet iyiydi. Bir süre takip edildikten sonra çocuğum aniden rahatsızlandı. Görüştüğüm doktorlar ilaçların en son dozda verildiğini ancak çocukta bir tepki alınmadığını bana söyledi. 17 Şubat tarihinde hastaneden beni aradılar ve hastaneye gittim. Görüştüğüm doktorlar çocuğumun durumunun iyi olmadığını söyledi. O arada ben de çocuğumu görmek istedim, ama bana çocuğu hazırlayalım diyerek içeri girdiler. 5 dakika sonra çıktıklarında ise çocuğumun öldüğünü bana bildirdiler. Bana göre yüksek dozda ilaç verdikleri için çocuğum öldü. Sağlık Bakanlığı'na ve gerekli yerlere başvurdum. Onları da Allah'a havale ettim" dedi.

"KIZIM İLE BİRLİKTE 1 AY İÇİNDE 4 ÇOCUK ÖLDÜ"

Kızıyla birlikte aynı özel hastanede tedavi gören 4 çocuğun bir ay içinde hayatını kaybettiğini belirten acılı baba Fethullah Akduman, bu çocukların haklarını aramak için gerekli girişimlerde bulunduklarını söyledi. Akduman, "Benim kızım 17 Şubat tarihinde öldü, 27 Şubat tarihinde Lütfü Hol isimli Konyalı bir çocuk öldü, 14 Mart tarihinde Erkan Mert isimli bir çocuk öldü, 18 Mart tarihinde de Hasan Tütüncü isimli Samsunlu bir arkadaşımızın çocuğu öldü. Bir ay içerisinde 4 çocuk öldü. Bize göre bunlar fazla kemoterapi yaparak, fazla dozda ilaç verip çocuklarımızı öldürdü. Biz de bu konuda çocuklarımızın hakkını arayıp, varsa bir hataları cezalandırılmasına istiyoruz, yoksa Allah onlardan razı olsun. Hangi hasta bu hastanede yoğun bakım ünitesine girdi ise dönüşü çok zor. 4 çocuğumuz yoğun bakıma indi, bir tanesi sağ dönmedi. Şimdi de diyorlar 'biz ne yaptık da davacı oluyorsunuz', fidan gibi çocuklarımızı öldürüp elimize verdiniz böyle şey mi olur. Eğer hataları yoksa buyursunlar gelsinler bir televizyon kanalında bizimle tartışsınlar. Böyle bir hastane ile karşılaştık, gittiğime bir pişman değil, bin pişmanım. Bizim çocuklarımız öldü, diğer insanların çocukları ölmesin. Hiçbir vatandaşın bu acıyı çekmesini istemiyorum. Evlat acısı çok zor. Söylediğim tarihte aynı hastanenin değişik illerindeki şubelerinde de 40 gün içinde toplam 7 hasta hayatını kaybetti" şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi