20 Haziran 1966 yılında Gaziantep’te doğan Fatma Şahin, ilk orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te tamamladı. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü’nü bitirdi. Okulu bitirdikten hemen sonra Sanko Holding’e girdi. 18 yıl boyunca Sanko’da üst düzey yönetiminde bulundu. 2001’de AK Parti Gaziantep İl Kurucu Üyesi oldu. 2002 seçimlerinde AK Parti Gaziantep Milletvekili seçildi. 2007’de AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı oldu. Hala AK Parti Gaziantep Milletvekilliğini sürdüren Fatma Şahin, evli ve 2 çocuk annesi olup, iyi derecede İngilizce biliyor.

EMPATİ KURMAK ÖNEMLİ  
 

AK Parti’nin ‘Farklılığımız Zenginliğimizdir’ diye yola çıktığını hatırlatan Şahin, şöyle devam etti: ‘’Birlikte
Türkiyeyiz’ diye yolumuza devam ediyoruz. Sayın Genel Başkanımız Tayyip Erdoğan’ın ‘Yüzde 42’yi anlamaya çalışıyoruz’ şeklindeki açıklamasından sonra, biz de kendi çalışmamızı başlattık. Sahaya özel atölye çalışmaları yapacağız ve bire bir sahaya inerek bölgesel çalışmaları başlatacağız. Başarı, korkuyu korkutmaktır. Biz korku siyasetinin bir toplum mühendisliği olduğunu ve bunun toplumun üzerinde yayılmaya çalışıldığını görüyoruz. Bunu önlemek için de birbirimizi anlayarak, empati kurarak, hoşgörü içindehep beraber mutlu huzurlu bir Türkiye inşasını kurmak istiyoruz.’

 Fatma Şahin kadınların ATOM KARINCASI

 AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin geleceğinde kadınların ağırlığının büyük olacağını söyledi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’yi kurduktan hemen sonra ilk işi kadınlara önderlik yapacak lider kimliği bir kadın başkan aramaya başlamıştı. Bunun üzerine Erdoğan 2007 genel seçimleri öncesi AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin’i sürpriz bir şekilde AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na getirdi. Şahin, 3 yıldan bu yana başarılı bir şekilde Kadın Kolları’nda harikalar yaşattı. Şuan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu’nun 18 üyesinden biri. Kadınlarla ilgili her türlü kararda, adı bulunuyor. Hem Emine Erdoğan hemde Başbakan Erdoğan, Fatma Şahin’e her konuda her konuda destekte bulunuyor. 

Şu an Bakan'dır.  
 

Editör: Haber Merkezi