Bismil Müftülüğü Konferans Salonu'nda bir araya gelen kanaat önderleri, ilçenin sorunlarının giderilmesi için birlikte hareket etme kararı aldı.

Programda konuşan HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez, ilçenin en büyük sorunu tefecilik, faizlik ve uyuşturucu olduğuna değinerek ilçenin kanat önderleri ve siyasi partilerin bir araya gelip, birlikte bu sorunları ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

İlçe nüfusunun fazla olduğu kadar ilçe sorunlarının da bir o kadar sorunlu olduğunu dile getiren Bilmez, "Bunlardan çok önemli birkaç konu faiz, tefecilik ve uyuşturucu meseleleridir. Bu konuda ilçenin kanat önderlerine de birçok görev düşmektedir.  Birçok aile tefecilik, faiz, uyuşturucu belasından dolayı ya yıllarca besleyip büyüttükleri ailelerinin bir ferdini kaybetmiştir ya da hapse girdiğine tanık olmuştur. Bu belalardan dolayı kimi aileler arasında kan davası başlamış gerek maddi gerek manevi olarak perişan olmuşlardır." ifadelerini kullandı.

Bilmez, "Bu tür istemediğimiz olaylar bizim gözümüzde başlangıçta küçük gözükebilir ama bazen büyük olaylar küçükken başlıyor. Bizler ilçenin siyasi partileri, kanaat önderleri olarak bu tür olaylara birlikte karşı durmazsak, ilgilenmezsek bu meseleler büyür ve baş edilmeyecek duruma gelir. Ferdi olarak olaylara müdahale etmeye çalışırsak olaylar büyür daha kötü sonuçlar doğurabilir. Parti ve adam ayırımı yapmaksızın toplumun menfaatini kendi menfaatimizin önüne koyarsak hal olunmayacak mesele kalmayacak inşallah. Birlikten güç ve kuvvet doğar. Bu güçle ilçenin halledilmeyecek sorunu kalamaz Allah’ın izniyle." dedi.

"Bu yeni oluşumu daha çok büyütüp devam ettirilmeliyiz"

İlçe halkının menfaati için bir araya geldiklerini söyleyen Bilmez, şunları kaydetti:

Bizler evimizde oturursak, olaylara kaygısız kalırsak emin olun hepimiz zarar göreceğiz. Çocuklarımızın geleceğini düşünmek mecburiyetindeyiz. Tefeciliğe, faize, uyuşturucuya dur demek, bu büyük bela fitne ve musibetten kurtulmak bizim için çok büyük bir fırsattır. Bundan dolayı bu yeni oluşumu daha çok büyütüp devam ettirmeliyiz. Bizi aşacak meseleler varsa kim halledecekse ona gideriz. Kaymakam ise ona, vali ise ona gideriz. Yeter ki birlik olup, meselelerin üzerine gidelim.
Program, katılımcıların görüş ve önerilerini sunmasının ardından sona erdi. 

 

Editör: Haber Merkezi