Doğu ve Güneydoğu'da işlenen faili meçhul cinayetlere bölgede görev yapan gazeteciler de kurban gitti. Bunlardan biri olan dönemin Gerçek dergisinin Diyarbakır Temsilcisi Namık Tarancı, öldürüldüğü yerde anıldı. 21 Kasım 1992 tarihinde öldürülen Tarancı'nın failleri hala meçhul.

Diyarbakır'da 21 Kasım 1992 tarihinde faili meçhul cinayete kurban giden Gerçek Dergisi Diyarbakır Temsilcisi Namık Tarancı vurulduğu yerde anıldı. Anma programında konuşan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı, "Namık gibi 14 gazeteci bu kentin cadde ve sokaklarında JİTEM tarafından katledildi." dedi.

Anma programını çok sayıda gazetecinin yanı sıra 78'liler Derneği dönem sözcüsü Gani Alkan, bazı STK'lar katıldı. Programda öldürülen gazeteciler Namık Tarancı, Musa Anter, Metin Göktepe ve Van'daki ikinci depremde enkaz altında kalarak yaşamını yitiren Cem Emir'in resimleri taşındı.

"Diyarbakır'DA 14 GAZETECİYİ JİTEM ÖLDÜRDÜ"

Namık Tarancı'yı yargısız infazların hüküm sürdüğü karanlık dönemde yitirdiğini aktaran Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı, gazetecilerin karanlık dönemi aydınlatmak için çalıştığını söyledi. Vicdani, ahlaki değerlerden ötürü yaptıkları haberlerle hedef olan gazetecilerin katledildiğini kaydeden Balıkçı, "Diyarbakır'da 14 gazeteci, bu kentin cadde ve sokaklarında JİTEM tarafından öldürüldü." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi