Diyarbakırspor'un maçlarını oynadığı Atatürk Stadı'nın TFF tarafından yapısal dayanaklığı yetersiz olduğu gerekçesiyle verdiği kararın detayı Diyarbakırspor kulübüne ulaştı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun kulübün maçlarını oynadığı Atatürk Stadı'nda maç oynanmaması gerektiğine yönelik verdiği kararla ilgili yazıda önemli detaylar ortaya çıktığı görüldü.

Kulübe ulaşan resmi yazıda, İl Spor Güvenlik Kurullarının koordinasyonunda Atatürk Stadı'nda denetlemeler yapıldığı ve denetim sonucunda ortaya çıkan eksikliklerin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne 29.03.2010 tarihinde bildirildiği belirtiliyor. Ayrıca bu resmi yazının Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından gönderildiğide ayrıca belirtiliyor.

Yani Atatürk Stadı'ndaki yapısal dayanıklık sorunun şu ana kadar ihmal edildiği ve zamanında sorunun çözümü için hiç bir şey yapılmadığı da bu yazıyla kesinlik kazanmış oluyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreter Vekili Ali Parlak imzasıyla kulübe ulaşan resmi belgede özetle; Stadyum yapısında donatı korozyonu,betonda karbonatlaşma,birkaç kirişte kılcal çatlaşmalar gözlemlendiği,yapının yağış sularından etkilenmesinden dolayı yapıda olumsuzluklar oluştuğu bu nedenle teknik bir üniversite tarafından,stadyumun yapısal olarak sağlam olduğuna dair teyit raporu ulaştırılıncaya kadar Diyarbakır ATATÜRK Stadyumunda müsabaka oynanmasında sakınca olduğu belirtilerek acilen 30 gün içinde yapısal sağlamlık raporunun alınmasını,aksi halde müsabakaların oynanacağı kriterlere uygun bir sahanın Diyarbakırspor klübünce federasyona bildirilmesi isteniyor.

Raporda Bir Çok Eksiklik Göze Çarpıyor

Stadyum güvenlik kontrol raporu,Stadyum ilk yardım ve sağlık tesisleri kontrol raporu,Stadyum yangından korunma sistemi kontrol raporu ve Stadyum yapısal sağlamlık kontrol raporu başlıklarından oluşan dört form'da bir çok eksiklik göze çarpıyor.

ilgili kurumlarca denetimi yapılan ve Atatürk stadyumunda maç oynanamayacağını açıkça belirten Form 4 stadyum yapısal sağlamlık raporunda ise çarpıcı tespitler görülüyor.

Diyarbakır çevre ve şehircilik il müdürlüğü yetkilileri tarafından hazırlanan raporda Atatürk Stadyumunun yapısal sağlamlığı ile ilgili tespitlerde;

Stadyumun tüm tribünlerinde ve tribün içerleri dahil tüm yapısının strüktür sisteminde çatlak,kırık ve çökme gibi taşıyıcı sistemine olumsuz yönde etki edecek durum olduğu,

Taşıyıcı sistemin kendinde yıpranma,bozulma,çürüme gibi sorunlar olduğu,

Bu belirtilen sorunlarla birlikte ATATÜRK stadyumunun ilgili tüm kanun,yönetmelik ve fen kurallarına göre yapısal sağlamlığının yeterli olmadığı, açıkça belirtiliyor.

Şimdi soruyoruz,bu ciddi eksiklere ve uygunsuzluklara rağmen halen müsabakalara açık olan ve tehlike arz eden bu stadyumda yarın bir facia yaşanır ise bunun hesabını kim verecek?

Miadını dolduran ve hizmet verecek durumda olmayan Atatürk stadyumunun işlevini yitirdiği bu raporlardan açıkça anlaşılıyor.

Bu rapor ile Diyarbakır için yapımı düşünülen yeni stadyumun, Diyarbakır için ne kadar gerekli olduğu bir kez daha gözler önüne serilmiştir.

 

Diyarinsesi.Org..

Editör: Haber Merkezi