Evliliklerin kolaylaştırılması çağrısında bulunan Hatipoğlu, "Evlilik Okulu Projesi"nin Türkiye’de diğer illere örnek olacak çok güzel bir çalışma olduğunu söyledi.

"Evliliği kolaylaştırmamız gerekiyor"

Evlilikte karşılıklı anlayışın çok önemli olduğuna dikkat çeken Hatipoğlu, "Çiftler arasında evlenmeden önce her şey çok güzel ancak evlendikten sonra artık her şey bir rutine geçiyor. Hayat sizleri hiç hesap etmediğiniz şeylerle muhatap kılabilir. Evliliği kolaylaştırmamız gerekiyor. Bazen kızlarımız birçok istekte bulunuyor ancak erkeğin bunu karşılayacak gücü yok. Bazen de erkek, karşısındakinin kendisinin her şeyine ‘evet’ demesini istiyor ancak dinimiz öyle bir şey demiyor. Dinimiz, ‘Karşılıklı oturun ve karşılıklı rızalaşın, birbirinizi sevin ve sayın.’ diyor. Hayatta olduğun gibi görünmek lazım. İçimiz nasılsa dışımız da öyle olmalıdır. Böyle olduğunda ilerde yanlışları azaltmış olursunuz." diye konuştu.

"En önemli projelerimizden bir tanesi"

Yaklaşık 10 yıldan bu yana "Evlilik Okulu Projesi"nin devam ettiğini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da "2009 yılında başladığımız projenin marka tescil belgesini de alarak 10 yıldır çiftlerimize eğitim veriyoruz. İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte yaptığımız ortak proje gereği 3 hafta boyunca evlenecek ve evli olan çiftlerimize eğitim veriyoruz. Bu eğitim sonrasında yeni evlenecek çiftlerimize düğün hediyesi olarak otomatik çamaşır makinası, evli olanlara çay veya kahve makinası hediye ediyoruz. Ayrıca her ay evlilik okuluna katılan yeni evlenecek çiftlerimiz arasında kura çekerek, bir çiftimizi umreye gönderiyoruz." dedi.

Evlilik Okulu’nu önemsediğini belirten Tahmazoğlu, "Çünkü evlilik insanoğlunun hayatının dönüm noktalarından bir tanesi. Ancak evlenecek olan gençler evlilikle ilgili bir eğitim almadan hayatının en önemli noktasına hazırlıksız giriyor. Eşler ve ailelerin birbirine nasıl davranacağı, evliliğin dinimizdeki hükmü nedir ve nelere dikkat etmek lazım, bunların bilinmesinde fayda var." ifadelerini kullandı.

Tahmazoğlu, "Evlilik Okulu Projesi’nden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ödül aldıklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından evli ve yeni evli çiftlere sertifikaları ile birlikte ve çamaşır makinası verildi.

Umreye gidecek çiftlerin kurasını Hatipoğlu çekerken, kurada isimleri çıkan Serpil ve Eren Pişkin çifti umreye gidecekleri için oldukça mutlu ve heyecanlı olduklarını belirterek, kendilerine bu imkânı veren Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi