Allah cc Hz. Musa'yı Mısıra peygamber olarak gönderince, Firavn israiloğullarına emir vererek tüm ibadethane ve mescidleri tahrip edip ibadet etmelerini yasakladı. Allah, Hz. Musa ve kardeşi Hz Haruna evleri mescid edinin diye emir verdi. 

 Allah Yunus suresi 87 ayeti kerimede "Biz Musa ve kardeşine şöyle vahyettik. Mısırda kavminiz için evler hazırlayın, evlerinizi namaz kılınan ve kıbleye dönük yerler yapın ve namazı dost doğru kılın. Müminleride müjdele." Ortam ve mekan ibadete ve dini yaşamaya uygun değilse, kendi evlerimizi  mescidlere çevirmeliyiz. Bü gün tüm dünyayı etkisi altına almış salgından dolayı, cami ve mescidlerde cemaatle namaz kılmamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Dünyada yaşayan tüm insanlar tedbir amaçlı evde kalıyorlar. Müslümanlar bunu fırsata çevirmeleri lazım. Evlerimizi mescid haline getirip, cemaatle namaz ve ibadete açmalıyız. Peygamberimiz sav hadis şerifte " Evlerinizi kabir gibi, namazdan ve kurandan mahrum bırakıpta kendilerinden teklif sakıt (düşmüş) olmuş ve ameleri kesilmiş ölülere benzemeyin." Bu gün yaşadığımız imtihanı, aile bağlarımızı güçlendirilmesi için bu nu fırsat olarak değerlendirmek lazım. Evlerimizde yapacağımız ibadet ve dualarla, Allah'a daha fazla yönelmek ve ona daha çok yaklaşmak için çok çaba sarf etmeliyiz. Allah'ın takdiri bu salgından dolayı camilerimiz cemaatsiz kalması elbete  hüzün vericidir. İbadet için en mukaddes yer müslümanların toplandığı yer camilerdir. Camilerde bu gün camaatle namaz kılınmadığı için, biz aile fertleriyle çoluk çocuğumuzla cemaatle evde namaz kılarak evimizi mescid haline getirebiliriz. Mescid Allah'ın evidir, evimizide mescid haline getirdiğimizde, Allah'ın evinden bir ev olacak. 

"İbadetinizin bir kısmı evlerinize ayırın, evinizi kabirlere çevirmeyin" diyen, Allah, Resullu sav mescidlere çevrilmeyen evlerimizin kabirden başka bir şey olmayacağına karşı bizi uyarmıştır. Müslümanlar bu hadisi dikkata alarak evlerimini kabristana benzetmemeli, evlerinde ibadet etmeli.Namaz kılınan evde bereket vardı İbadet edilen evde saadet vardır mutluluk vardır huzur vardır.
Nur suresi 36 ayeti "Allah’ın, içinde İsmi’nin yükseltilmesine ve zikredilmesine izin verdiği evlerin içinde (Allah’ın nuru) vardır. Orada O’nu, sabah akşam tesbih ederler."(Aydın Bal)