Diyarbakır'da son zamanlarda yaşanan olaylardan dolayı mağdur olan vatandaş, polisin evine biber gazı atmasından dolayı çocuğunun ölümden döndüğünü ve polisin bu durumu umursamadığını dile getirdi.

Merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesinde oturan Enbiya Aktoprak, İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) polis ile yaşadığı sıkıntıları anlatarak, olay esnasında polisin evinin içine gaz bombası attığını söyledi.

Dün 21.00 sıralarında evlerinin önünde bir grubun lastik yakarak yolu kapattığını belirten Aktoprak, “Olay yerine gelen polis araçları müdahale ediyordu. Polis aracından evin içerinde biber gazı atıldı. Hemen gaz kapsülünü dışarıya attım. Bir yaşında bir çocuğum yerde cansız bir şekilde yatıyordu. Yüzü mosmor olmuştu. Çocuğun öldüğünü zan ettik. Hemen üst katta bulunan kardeşimin evine götürdüm. Soğuk su döktükten sonra kendine geldi.” dedi.

Aktoprak, polisi arayarak evine biber gazı atıldığını söylediğini belirterek, “telefon açtığım polis, ‘normaldir kapıyı açarsanız geçer gider' dedi. O sinir anında telefonda polisle tartıştım. Ne dediğimi de hatırlamıyorum. Fakat daha sonra onlara dava açacağımı söyleyince, sen bize dava açarsan biz de sana dava açarız diye tehdit ettiler." diye konuştu.

Aktoprak, yetkililerden biran önce evlerinin önünde sürekli olarak yaşanan olaylara çözüm bulmalarını istedi.

Daha önce de evime su sıkılmıştı

Daha önce de polislerin evine TOMA aracı ile su sıktığını ifade eden Aktoprak, o zaman da şikayetçi olduğunu ancak polislerin yanlışlıkla olduğunu, bunun bir kaza olduğunu söylemeleri üzerine şikayetten vazgeçtiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi