Bu durumdaki kaçak dolum tüpleri almanın eve bomba alınmış kadar tehlikeli olduğunu belirten tüpçü esnafı, valilik ve belediyelerin denetimlerini sıklaştırması gerektiğini söyledi.
Bismil’de tüpçü bayisi olan Ahmet Özer oto gaz istasyonlarında dolum yapılan tüplerin bir bomba kadar tehlikeli olduğuna değinen Özer, halkın da bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini söyledi.  
"Özellikle Bismil’de kaçak yollarla tüp dolumu çoktur. Burada 85 liraya sattığımız tüpleri oto gaz istasyonları 30- 40 liraya doldurup satıyorlar. Bu da ister istemez işlerimizi çok kötü etkiliyor. Dolayısıyla bu tüplerde arıza çok oluyor. Halk da bu tehlikenin farkında değildir. Çünkü bilindiği üzere bu tüpler bomba sayılır. Vatandaş 30-40 liralık bir fark için canını, malını, çoluk çocuğunu riske atıyor."

Ev Tüpü Yerine Bomba Almayın
İstasyonlarda otogaz olarak satılan ürün ile mutfak tüpündeki LPG’nin kimyasal bileşimi ve kalorifik değeri farklı olduğuna vurgu yapan yetkililer, “Otogaz istasyonlarında doldurulan tüpler, tüpgaz bayilerinden alınan tüpler kadar verimli olmuyor. Ayrıca, otogaz istasyonlarında tüp dolumu yapılması esnasında gaz sızıntısı olduğu için tüplere hem daha az tüp doldurulmuş oluyor, hem de patlama tehlikesi oluşuyor. Üstelik, otogazın ÖTV’si tüpgaza göre daha yüksek olduğundan, sanıldığının aksine otogaz istasyonunda tüp dolumu yaptırmak daha ucuza gelmiyor” dediler. Haber: Mesut ASLAN

 

Editör: Haber Merkezi