Bakanlığın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, esnaf ve sanatkara verilecek hibe ve kira desteğinin başvurularının E-devlet üzerinden ocak ayının ilk haftasında alınmaya başlanacağı belirtildi.

Bakan Pekcan, Ticaret Bakanlığı ve Google Türkiye iş birliğinde video konferans yöntemiyle düzenlenen "Dijital Dönüşümle Fark Yaratan Esnaflar Programı"ndaki konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Kararı'nda yer alan destekleri 3 ay süresince vereceklerini belirten Pekcan, "Esnafımızın mümkün olan en hızlı ve en basit şekilde desteklere başvurabilmesi için gerekli önlemleri alıyor, çalışmaları yürütüyoruz. E-devlet üzerinde yapılacak destek başvurularının en hızlı şekilde sonuçlandırılması için Bakanlık birimlerimiz ve bu süreçteki, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi dahil olmak üzere, tüm iş ortaklarımız gerekli teknik altyapıyı tamamlamak üzere çalışmalarını sürdürüyorlar. E-devlet üzerinden yapılabilecek destek başvurularının, en geç ocak ayının ilk haftası itibarıyla başlamasını öngörüyoruz. Tüm bu süreçlerin sağlıklı biçimde yürütülmesi hususunda, esnaf kuruluşlarımızla yakın iletişim ve iş birliği halinde, esnaf sanatkarlarımızın ihtiyaç duyacağı her türlü bilgi ve desteği sağlamaya devam edeceğiz." dedi.

"3 bin 761 KOBİ'miz e-ticaret ile tanıştı"

Pekcan, Türkiye'deki e-ticaret altyapısının ve kullanımının geliştirilmesine yönelik faaliyetleri hız kesmeden sürdürmeyi hedeflediklerini belirterek, bu kapsamda yürüttükleri e-Ticaret Bilgi Platformu, e-Ticarette Güven Damgası, e-Ticaret Akademisi  ve Kolay İhracat Platformu gibi uygulamalara değindi.

Mayıs ve haziran aylarında e-ticaret sektörünün tüm ana aktörlerinin katılımlarıyla "e-Ticaret Olarak KOBİ'lerin Yanındayız" dayanışma kampanyasını düzenlediklerini anımsatan Pekcan, "Kampanyadan yaklaşık 135 bin KOBİ'miz yararlandı ve 3 bin 761 KOBİ'miz e-ticaret ile tanıştı." ifadesini kullandı. 
 

Editör: Haber Merkezi