Bismil ilçe merkezinde yaptığı farklı uygulamalarla dikkatleri üzerine çeken Bismil Belediyesi, kaldırım kenarlarına dekoratif ahşap saksılar yerleştiriyor. Bu kapsamda belirli caddelere ilk etapta 100 adet dekoratif ahşap saksı yerleştirildi.

Esnaflar Çok Memnun

Esnaf caddesindeki esnaflar ise, yerinde bir uygulamanın yapıldığını belirterek, “Çok güzel bir çalışma olmuş. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Beklenen ve yakışan bu ilçemizde bu tür çalışmaları görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Trafik yoğunluğunda sıkıntı oldukça fazlaydı. Bu çalışma ile hem dükkânlarımızdaki ürünler daha net görülecek hem de artacaktır” diye konuştu.

Başka bir esnaf ise, “Sokağa girdiğimizde hemen fark ediliyor. Bu sokağa yakışan bir uygulama oldu. Esnaf arkadaşlar, araçların parklarından dolayı oldukça şikayetçilerdi. Esnafların vitrinlerindeki ürünler görünmüyordu. Ancak bu çalışmayla ürünlerini daha etkin sergileyebilecekler. Bununla birlikte sadece araçlar değil yayalar da oldukça şikayetçilerdi. Kaldırımlarda yayalar araç parklarından dolayı yürüyemiyorlardı. Bu uygulama ile sorunlar bir nebzede olsa hafifletilmiş oldu. Yapılan çalışmalar bence oldukça güzel, Bismil Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu

Editör: Haber Merkezi