Vatandaşlar, 5 yıldan fazla bir süredir atıl durumda olan ve Bismil  merkezinde yer alan eski hastane yerinin Semt Polikliniği ve Diş Hastanesi olarak değerlendirilmesinden yana.
Yapımı 2015 yıllından biten 100 yataklı yeni  Bismil Devlet Hastanesinin faaliyete geçmesiyle atıl durumda kalan eski Devlet Hastanesinin yeri madde bağımlısı gençlerin mekanı haline geldi.
2003 yılında yapılan eski Devlet Hastanesi atıl durumda olmasına tepki gösteren vatandaşlar böylesi bir yapının atıl durumda olması ve madde bağımlısı gençlerin mekanı haline gelmesi biz vatandaşları üzmektedir.

Semt Polikliniği ve Diş Hastanesi için ideal bir yer 
Konu hakkında görüştüğümüz vatandaşlardan Namık Çelebi, eski Bismil Devlet hastanesin atıl durumda olması kabul edilecek bir durum değildir. Yetkililerden ricamız bu eski Devlet hastanesinin onarılıp yerine Semt Polikliniği ve Diş Hastanesi yapılması ve acilen hizmete açılmasıdır dedi.

Okul yada yeşil alan yapılması düşünülüyor.
Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, eski Bismil Devlet hastanesin yeri için çok güzel projelerinin olduğunu açıkladı.
Yüksel Bismil’in Kalbi olan yer için iki projemiz var bunların başında okul yaptırmak geliyor.
Okul ihtiyacı Bismil’de oldukça fazla. Özellikle şehir merkezinde hazine arazisi bulup okul yapmak oldukça zor. Çocukların da yürüme mesafesinde okullara gidebilecek olmasından dolayı buraya okul yapılması gündemde. 
Eğer okul yapılmasa güzel bir yeşil alan yapmayı düşünüyoruz dedi.

eski-devlet-hasteenesi-(10).jpgeski-devlet-hasteenesi-(8).jpgeski-devlet-hasteenesi-(15).jpg

Editör: Haber Merkezi