Küçük yaşlarda müptelası olduğu ve yıllarca kullandığı uyuşturucu illetinden kurtulan 23 yaşındaki Yasin Özaslan, eski arkadaş ortamına gitmeyerek ve hastanede tedavi görerek uyuşturucu kullanmaktan kurtulduğunu ifade etti.

Midyat Gençlik Merkezinde temizlik görevlisi olarak çalışan Özaslan, uyuşturucunun çok çabuk temin edilmesi ve “bir-iki seferden bir şey olmaz” diyen arkadaş ortamının uyuşturucu maddeye alıştırdığını söyledi.

Özaslan şöyle konuştu: “Daha önce bu şeyleri gördük başımızdan geçti, Allah’a çok şükürler olsun kurtulduk Hastane desteğiyle uyuşturucudan uzak durdum. Eski gittiğim arkadaş ortamlarına gitmedim. Allah’a çok şükür olsun birkaç senedir kullanmıyorum. İnsanımızın bunu kullanması çok üzücü bir durumdur. Yavaş yavaş alıştırılıyorlar. ‘Bir şeker al, bir çikolata al’ diyerek bu şekilde alıştırıyorlar. Uyuşturucu illeti her türlü bulunuyor. Uyuşturucu illetinin insan üzerindeki etkileri çok pistir. Bir anda baş dönmesi oluyor, bayılma derecesine geliyor, kusuyor, kriz geçiriyor. Etkisi çok pistir. Gençlerimiz kullanıyor maalesef onların da bırakmasını istiyorum.”

Gençlere tavsiyelerde bulunan Özaslan, “Gençlerimiz kitap okusunlar, okul okusunlar. Gençlik Merkezinde temizlik görevlisiyim. Elimizden geldiğince gençlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fırsat buldukça onlarla konuşuyoruz. Bu yoldan döndürmek için uğraşıyoruz. Devlet çalışma yapıyor ama başarısızdır.” dedi.

Son olarak başından geçenleri de anlatan Özaslan, “Yaşımız küçüktü, cahildik, okul falan okumadık, okuryazarlığımız yoktu. İstanbul’a gider gitmez bu tür şeylere bulaştık. Her girdiğimiz ortamda o tür şeyler vardı. Nereye gitsek aynı ortamlarla karşılaşıyorduk. Biz de bir şekilde alıştık. Ama sonunda bıraktım, hastaneye gittik, ilaç aldık, eski ortamlarımıza girmedik, uzak durduk, eski arkadaşları sildik, arkadaşlarımızı terk ettik. Gençlerimiz tek başlarına küçük yaşta büyükşehirlere gitmesinler. Okul okusunlar. Bu bir hevestir. İnsan başladı mı sonu yoktur. En iyisi uzak durmaktır.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi