Suriye'deki yaşananlara daha fazla dayanamadığını ve bir yolunu bularak Türkiye'ye geldiğini ifade eden Kassim, Suriye'deki iç savaşın her gün artarak devam ettiğini kaydetti.

İnsanlara hiç acımadan öldüren Esed rejiminin, son olarak kimyasal silahlara da sarılacağını savunan Kassim, şunları kaydetti:

''Rejim sıkıştığında kimyasal silahları kullanacak. Esed, sıkıştığı yerde bunu da yapacak ve kimyasal silahlarla halkı vuracak. Bundan çok korkuyoruz. Hatta bunu yakın zamanda kullanacağını düşünüyoruz. Bir asker olarak, her askeri komuta merkezinde saklı kimyasal silah olduğunu biliyorum. Bunları tüm önemli illere dağıttı. Sıkıştığı, zora düştüğü zaman bunu kullanacak.''

Esed rejimi ve bazı dış kuvvetlerin Suriye'de mezhep savaşını tetiklemeye çalıştığını belirten Kassim, şöyle devam etti:

''Esed, mezhep savaşı çıkartmaya çalışıyor. Esed'in isteği alevi-sünni çatışması çıkarmak. Hem Suriye devleti bunu istiyor, hem de dışarıdaki bazı güçlerin dileği bu. Ancak biz bunu hiç düşünmedik. Böyle bir şey düşünseydik çok farklı olurdu. Bunu hem aleviler hem de Sünniler istemiyor.

Bizim savaşımız bir mezhep ya da ırkla değil. Bizim savaşımız, diktatör rejim, zulümle ilgili..." dedi.

 A.A

Editör: Haber Merkezi