Başbakan Erdoğan, ''Fatih Projesi''nin okullarda uygulamaya geçmesi dolayısıyla Sabahattin Zaim Anadolu Lisesinde düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde il başkanları toplantısındaki 'Dindar gençlik yetiştireceğiz' sözlerine gelen tepkilere cevap verdi.

Erdoğan, '1 haftadır köşelerinde yazanlara sesleniyorum; bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz? Siz bu gençliğin manevi değerlerinden kopuk, hiçbir istikameti olmayan bir nesil mi olmasını istiyorsunuz? Biz sizinle anlaşamayacağız. Hem çağdaş hem dindar olunamıyor mu? Önce başınızı önünüze eğin ve hem dindar hem çağdaş bir nesil nasıl yetişir bir düşünün. Dindar bir nesil farklı düşüncelere saygılıdır. O terbiyeyi alarak yetişmiş bir nesiliz.' diye konuştu.

KUSURA BAKMAYIN BİZ SİZLERLE ANLAŞAMAYACAĞIZ

1 haftadır köşelerinde yazanlara sesleniyorum; bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz? Siz bu gençliğin manevi değerlerinden kopuk hiçbir istikameti olmayan bir nesil mi olmasını istiyorsunuz? Biz sizinle anlaşamayacağız. Hem çağdaş hem dindar olunamıyor mu? Önce başınızı önünüze eğin ve hem dindar hem çağdaş bir nesil nasıl yetişir bir düşünün. Dindar bir nesil farklı düşüncelere saygılıdır. O terbiyeyi alarak yetişmiş bir nesiliz. 

İkna odalarının mucitleri kalkmış bizi eleştiriyorlar. İkna odalarına ses edemeyenler bugün bizi karalamaya çalışıyorlar. Bu ülkenin tüm çocukları okuyacak. En iyi eğitimi alacaklar. Dünyanın değişik yerlerine yavrularımızı gönderiyoruz. 

Demokrasiden geriye gidişi algılayanlar hayal kırıklığı yaşayacaklar.

Bu akıllı tahtalar 75 milyonun sizlere emanetidir. 75 milyon aşından fedakarlık ederek sizlere bu imkanları sağlıyor. Bütün bu emanetlere gözünüz gibi bakmanızı rica ediyorum.

Editör: Haber Merkezi