AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları;

IRAK YÖNETİMİ ÇOK CİDDİ VEBAL ALTINDA

Irak'ta Kerbala'ya dua etmeye gidenlere saldırmak, bombalamak insanlıkla nasıl bağdaşabilir.. Böyle bir saldırıyı yapanlar çıkıp nasıl ben müslümanım diyebilir. Allahın aslanı Hz. Ali bu topraklarda şehit edildi yetmedi mi?

Irak yönetimi çok ciddi ve tarihi bir durumun vebali altındadır. İster Şii ister Sünni olsunlar gelecekte Yezit sıfatıyla anılmaya mahkum olacaklardır.

ULUDERE'DE HERKES RANT PEŞİNE DÜŞTÜ

Uludere'de yaşananları bir istismar malzemesine çekmek için yoğun bir çabaya girdiler. CHP, BDP ve PKK gibi bir siyasi rant peşine düştü. Yaşanan acı olaylar sonrası hükümeti hedef alan yalan ve yanlış bilgilerle yayınlar yürütmeye başladı.

Olayla ilgili 3 koldan inceleme yürütülüyor. Şırnak Valiliği'miz idari bir inceleme başlatıldı ve bu inceleme büyük bir hassasiyetle sürüyor. Tazminat meselesi belli bir aşamaya geldi. Gülyazı Köyü'ne bir gümrük noktası açılması için incelemeler de aynı şekilde devam ediyor.

DOĞU'YA YATIRIM YAPAN TEHDİT EDİLİYOR

AK Parti iktidarı bugün alt yapısıyla üst yapısıyla ayağa kaldırmıştır. Bunu hazmedemiyorlar. Bunu ana muhalefet ne de yavruları hazmedemiyor. Hakkari'de havaalanı yapmak veya yaptırmak bugüne kadar kimsenin aklına geldi mi? Beyefendiler hava alanı yapılmaması için tehdit ediyorlar. Şırnak'ta havalimanı yapıyoruz onun bile temel atma törenine gidenleri tehdit ediyorlar. Hakkari'de hastane açılışına gittim vatandaşı tehdit ettiler. Bir uzman doktor yanımıza geldi 'Başbakanım biz sürekli tehdit ediliyoruz.'

BDP KÜRT VATANDAŞIMIZI İSTİSMAR EDİYOR

Siz sadece Kürt kökenli vatandaşlarımızın istismarını yapıyorsunuz. Sizin elinizden gelen tek şey kepenkleri indirin. Sizin açılması gereken kepenklerin sayısını arttırmalısın. Onların bugüne kadar yaptıkları hep bu. Bugüne kadar bir tane numune belediyesi yok. Gittikleri zaman pislikten geçemezsiniz.

BDP'NİN KAPATILMASI SÖZ KONUSU DEĞiL

BDP'nin kapatılması falan gibi şeyler var. Biz gerçek kişilerin cezalandırılmasından yanayız asla partilerin kapatılmasından yana değiliz. Bunun için düzenlemeyi biz getirdik mi getirdik.

BDP, DOĞU VE GÜNEYDOĞU'NUN CHP'SİDİR

CHP ve BDP'nin nasıl birbirinin mütemmim yüzü oldukları Uludere olayı sonrası ortaya çıkmıştır. BDP bu olayı ülkenin halkları arasında bir husumete çevirmeye çalışırken CHP, PKK'nın değirmenine su taşımıştır. BDP Doğu ve Güneydoğu'nun CHP'sidir. BDP CHP'yi kendisine örnek alan bir partidir. CHP kendi şahsi ihtirasları için nasıl bedeller ödettiyse BDP'de aynı yolu izliyor. BDP'nin çok sesliliğe özgürlüğe tahammülü yok.

SEN GİT ONBAŞILARI SİLAHLI EFENDİLERİNE SOR

Çıkmış BDP Genel Başkanı biz seni tanımıyoruz diyor. Tanısan ne yazar tanımasan ne yazar bizi millet tanıyor millet. Bize milletimizin hayır duası ziyadesiyle yeter. Sen aynaya bak kendini tanıyamazsın. Aynaya bakarsan kanını emdiğin gençleri göreceksin.

SEN DE DAĞA ÇIK!

Kimi özerklik yetmez diyor kimisi silahsız olmaz diyor. Kimisi diyor ki "Silah Güvencemizdir" diyor. Siz milletvekili elbisesini bu sözler için giyindiniz öyle mi? O zaman bu çatının altına niye geldiniz. O zaman sen de dağa çık. Kimi devleti tanımayız diyor, kimi AK Parti'yi düşman ilan ediyor. Kendisine faydası olmayan bir partinin millete ne faydası olabilir.

Bunlar Ankara'da demokrat Diyarbakır'da faşist... Tek parti döneminin CHP'si ne ise bugünün BDP'si de tıpkısının aynısıdır. Üzüm üzüme baka baka kararır. Bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da birinci parti AK Parti'dir. Biz Kürt kökenli kardeşimizi bu baskıcı zihniyete teslim etmeyeceğiz. Farkımızı ortaya koyacağız. Onlar çözümsüzlüğe zorladıkça biz çözüme ağırlık vereceğiz.

Editör: Haber Merkezi