Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'nin yemin kararı için'Geleceklerini söylemiştim' dedi, grup kurarlarsa BDP'den de randevu isteneceğini ve Anayasa çalışmalarını 2012'nin ilk 6 ayı içinde bitirmeyi amaçladıklarını söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve bazı milletvekilleriyle birlikte Makedonya'ya gitti.

Erdoğan, Üsküp'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında gezisiyle ilgili bilgi verdi, yeni anayasa görüşmeleri hakkında da bilgi verdi..

YENİ ANAYASA 2012'NİN İLK 6 AYINDA..

Yeni anayasa süreci konusunda bilgi veren Erdoğan, anayasa çalışmalarını 2012'in ilk 6 ayı içinde bitirmeyi amaçladıklarını, grup kurmaları halinde BDP'den de randevu isteyeceklerini belirterek şunları söyledi:

"Meclis'in açılmasıyla birlikte de yoğun bir şekilde buna odaklanacağız. Süratle de yine temenni ediyorum ki 2012'nin ilk yarısı içerisinde biz bu işi bitirelim istiyoruz. Biz ilk etapta Meclis'te grubu olanlarla adımı attık. Fakat ABD seyahati dönüşünde de bir şeyi söyledik. 'Terörle mücadele, siyasi kurumlarla da müzakere' dedim. Çünkü neyin olacağını zaten biz biliyoruz, kestiriyoruz. Nitekim şu anda böyle bir durum oldu. Yemin ettikten sonra gruplarını oluşturmaları halinde, eğer üçüncü bir grup parlamentoda oluşursa beşli heyetimiz, aynı şekilde onlara da randevu mektubunu yazar. Randevu vermeleri halinde de heyetimiz onları da ziyaret eder."

MECLİS DIŞINDAKİ PARTİLER

Yeni anayasa çalışmaları çerçevesinde Meclis Başkanı'nın başkanlığında bir uzlaşma komisyonu oluşturulacağını söyleyen Erdoğan, bu komisyonun parlamento dışı siyasi partilerin görüşlerine başvuracağını da belirtti.

'BDP'NİN GELECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİM'

Erdoğan, BDP milletvekillerinin yemin edecek olmalarıyla ilgili soru üzerine, "Siz beni yakından aslında izliyorsunuz. Ben bu konuda biliyorsunuz daha önce BDP'nin de Meclis'e geleceğini söylemiştim. Aynısını CHP için de söylemiştim. CHP geldi. BDP'nin de geleceği noktasındaki düşüncelerimi ifade etmiştim ve dün de bu beklentimiz yaptıkları açıklamayla gerçekleşti"dedi

 

Kaynak:Ensonhaber

Editör: Haber Merkezi