28 Şubat sürecinin en önemli izi, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin hür iradesiyle ortadan kaldırıldı. Dün Genel Kurul’da, dayatma değil, faşizan baskı değil, tehdit değil, hür irade, millet iradesi, demokrasi galip geldi ve millet egemenliği bir kez daha anlam kazandı" dedi.
 
Kur’an-ı Kerim’i, duvarlarda kılıflarının içine hapsetme girişimi, dün millet eliyle bozulmuş, bu bozuk zihniyet millet nezdinde bir kez daha mahkum edilmiştir. Artık dayatma yok. Artık eğitimin önünde engel yok. 4 yıllık ilkokulu bitiren öğrenci ya da ailesi, istediği tercihi yapacak ve geleceği hür iradesiyle şekillendirecek. Biz devlet olarak tüm vatandaşımızın önüne, anne ve babalarının önüne seçenekleri, tercihleri koyuyoruz, koyacağız. Diyoruz ki, artık zihinlerdeki prangaları kırıp atalım, ayaklardaki prangaları bileklerimizden söküp atalım. Bırakalım yavrularımız nereye isterse oraya gitsin" dedi.
 
-Seçimler 2015’te-
 
Başbakan Erdoğan, müteşebbislerin iktidara güvendiğini dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Hala şu anda bile bazı muhalif çevreler şunu soruyor, ’Gerçekten normal seçimler gene 2015’te mi olacak?’ Ya ne bekliyorsunuz. Zaten istikrarın teminatı o, tabii ki 2015’te olacak. Bunu kaç kere söyledim. Ancak dert başka. Dert acaba kafaları, zihinleri nasıl bulandırırız. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde 16 ayda bir seçim yapan bir ülke var mı?  
-"Siz arkanıza karanlık güçleri almadınız"-
 
Başbakan Erdoğan, konuşmasında salondakilere hitaben de şunları söyledi:
 
"Siz, arkanıza karanlık güç odaklarını almadınız. Siz arkanıza mafyayı, çeteleri, cuntaları almadınız. Siz, arkanıza Galata bankerlerini almadınız. Siz
 arkanıza hazineyi, siz arkanıza kamu bankalarının kaynaklarını almadınız. Siz ideolojiyle yürümediniz. Siz dayatmalara, baskılara, engellere boyun eğmediniz. Siz arkanıza sadece ve sadece milleti aldınız. Siz işte bu nedenle büyüksünüz. Siz, arkanıza milleti aldığınız için, milletle yürüdüğünüz için büyüksünüz ve bu ülkeyi büyütüyorsunuz. Şundan emin olunuz. Tıpkı sizler gibi, bu hükümet de sadece ve sadece milletle yürüyor."
 
-"Bu hükümet arkasına sermayeyi almadı"-
 
Başbakan Erdoğan, "Bu hükümet, arkasına karanlık güç odaklarını almadı, tam tersine karanlık güç odaklarının üzerine gitti ve gidiyor" diyerek, şöyle
 devam etti:
 
"Bu hükümet arkasına mafyayı, çeteleri, cuntaları almadı, tam tersine, mafyanın, çetelerin, cuntanın üzerine kararlılıkla gitti ve gidiyor. Bu hükümet
 arkasına sermayeyi almadı, bu hükümet sermayenin, seçkinlerin, elitlerin, patronların hükümeti olmadı. Hak sahibi olanların hizmetkarı oldu. Bu hükümet, yetimin hakkını gözetti, garip gurebanın, fakir fukaranın emanetini gözetti, bu hükümet hazineyi boşaltan değil, hazineyi dolduran, kamu bankalarını zarara uğratan değil, kamu bankalarını kara geçiren bir hükümet oldu."

 

Editör: Haber Merkezi