Türkiye'de sadece Engelliler Haftası'nda hatırlandıklarını ardından da hemen unutulduklarını söyleyen engelli vatandaşlar, Bismil'deki en büyük sıkıntıyı ise ulaşım ve işgal altındaki kaldırım konusunda yaşadıklarını belirttiler.
İlçe merkezlerinde tekerlekli sandalye kullananlar ile görme engelliler için kaldırımlarda yeterli ölçüde engelli yolu yapılmadığını belirten engelliler, mevcut olanların ise ya plansız yapıldığını ya da duyarsız kişilerce işgal edildiğini belirterek duruma tepki gösterdiler.
Bismil ilçesindeki bazı kaldırımlarda bulunan engelli parkurunun direk, duvar veya başka engellerle kesiştiğini belirten engelliler, plansız yapılan bu çalışmalarla mağdur edildiklerini söylediler.
Görme engellilerin yardıma ihtiyaç duymaksızın yürüyebilmesi amacıyla yaya kaldırımlarına yaptırılan sarı hatlı döşenen uyarı ve yön taşlarının engellerle dolu olmasının olası kazalara davetiye çıkardığını ifade eden engelliler, bu konuda belediyelerin daha duyarlı olmalarını ve kendileri için gerekli düzenlemeleri yapmasını istediler.
Bazı kaldırımlardaki sarı çizili engelli yolları ile engelli rampalarının da araç sahipleri veya çevre esnafı tarafından işgal edilmesine isyan eden engelliler, “Bize engel olmayın!”diyerek herkesi daha duyarlı davranmaya davet ettiler.
 

Editör: Haber Merkezi