Ayrıca hiçbir geliri olmadığı tespit edilen vatandaşa sıcak yemek ihtiyacı için, gerekli yardımlar yapıldı.
Bazı basın yayın organlarında Nevzat Kette (67) adlı zihinsel engelli vatandaşın, yardıma muhtaç halde harabe bir evde yaşadığı yönünde haberlerin çıkması üzerine, Vali Mustafa Toprak, Kette'ye gerekli yardımın yapılması yönünde ilgili kurumlara talimat verdi. Bunun üzerine talimat doğrultusunda harekete geçen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Nevzat Kette'nin ikamet ettiği Sur ilçesi Ziya Gökalp Mahallesi Artıklar Sokak'taki babadan kalma harabe haldeki evi ilk olarak genel bir
temizlikten geçirdi. Evinden başka bir yerde yaşamayı reddeden Kette'nin evi daha sonra sıva ve badanadan geçirilerek, kapı ve pencereleri yenilendi. Evin harabe çatısı ise onarılarak izolasyon malzemesiyle elden geçirildi. Ayrıca Kette'nin yaşamını sürdürebilmesi için daha önce evinde olmayan çekyat, elektrik sobası, banyo kazanı ve muhtelif mutfak malzemelerinden oluşan ev eşyaları odalara yerleştirildi. Kimsesiz ve bekar halde yaşamını sürdüren Kette'ye ayrıca, her gün sıcak yemek sağlanacak.
Kette'nin böylece evine ilk etapta 2 bin Türk Lirası tutarında yardımda bulunulurken, zaman içerisinde doğacak ihtiyaçların giderilmesi için Kette'nin mutat zamanlarda, sosyal hizmetler uzmanlarınca evinde ziyaret edileceği bildirildi. Yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Nevzat Kette adlı vatandaşın yaşadığı evin boya ve badana edildiğini, çatısının onarıldığını ve zaruri ev eşyaların eve yerleştirildiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi