Yeni yıla girmemize sayılı günler kala vatandaşlar tarafından araştırılan konuların başında Enerji kimlik belgesi nedir, nasıl ve nereden alınır? Tarzındaki sorular araştırılmaya devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada konuyla ilgili tüm detaylara deyinmiş ve son tarih uyarısı yapmıştı. 2019 yılının sona ermesine sadece dört gün kala binlerce kişi Enerji kimlik belgesi ne kadar, hangi binalara zorunlu? Ne zamana kadar alınması gerekiyor? Konularında araştırmalar yapıyor. İşte detaylar.
Yılın son günlerini yaşadığımız bu zamanlarda vatandaşlara yeni yıla girmeden önce alması zorunlu kılınan belge ile ilgili olarak. Enerji Kimlik Belgesi ne kadar, hangi binalara zorunlu? Sorusunun yanıtı araştırılmaya başladı. Aynı zamanda geçtiğimiz gün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Son tarih ile ilgili yapılan açıklamanın ardından 2020 yılına sayılı günler kala vatandaşlar kendilerine zorunlu kılınan bu belgeyi temin etmesi gerekiyor. Peki Enerji kimlik belgesi ne kadar, hangi binalara zorunlu? Ne zamana kadar alınması gerekiyor? Enerji kimlik belgesi nedir? İşte konu ile ilgili detaylar…

ENERJİ KİMLİK BELGESİ İÇİN SON TARİH UYARISI!
Enerji Bakanı Fatih Dönmez'den Enerji Tüketici Zirvesi'nde konu hakkında kritik bir uyarı geldi. Dönmez, "Enerji Kimlik Belgesi olmayan binalarda 1 Ocak 2020'den itibaren alım, satım hatta kiralama yapılamayacak" dedi.
Binalarda Zorunlu olan "Enerji Kimlik Belgesi" İçin Başvuru Merkezi

Tel: 0412 415 1919 - 0545 744 00 21 
Yer: Kurtuluş Mh. Veka Restorant Üstü BİSMİL HABER Gazetesi 1. Kat Bismil/Diyarbakır

Editör: Haber Merkezi