Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK iş birliğinde ilköğretim okulları arasında düzenlenen "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışması kapsamında Bismil Kocalar Köyü İlköğretim okulu öğrencisi ‘‘Emülsiyon Sistemiyle Ölümlere Son’’ projesiyle İl birincisi olup, bölge elemelerine katılmaya hak kazandı.

Proje çalışmaları kapsamında ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışma sonucunda Diyarbakır’da hazırlanan projeler bölge bilim kurulu tarafından değerlendirildi. İlköğretim Okulları 6.7. ve 8. Sınıflara yönelik Matematik ve Fen Bilimleri dalında her yıl düzenlenen Bu Benim Eserim Proje yarışmasında 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında İl Genelinde toplam 5747 proje başvurusu gerçekleşmiş olup, Bismil 2161 proje ile başvuru sıralamasında il genelinde birinci oldu. 1893 proje başvurusu ile Bağlar İlçesi ikinci, 510 proje başvurusu ile Yenişehir İlçesi üçüncü sırada yer aldı.

Yapılan değerlendirme sonucunda Bu projelerimizden 39 tanesi İl Çalışma Grubunca Bölge Çalışma Grubuna gönderildi. Bölge Çalışma Grubu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Bismil Kocalar Köyü İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji öğretmeni Kerem Dalgıç nezaretinde öğrenci Nursen Çam tarafından hazırlanan “Emülsiyon Sistemiyle Ölümlere Son" adlı projesi dereceye girerek Malatya ilinde bölge sergisine katılmaya hak kazandı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kemal Yılmaz,  Proje ekibini makamında kabul etti. Proje ekibi çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Yılmaz,  ‘’Emülsiyon Sistemiyle Ölümlere Son’’ projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Bacalarda emülsiyon yardımıyla gaz verişini hızlandırmak amacı olduğunu ifade ederek,  Proje Hedeflerini söyle açıkladı. Sobadan çıkan gazlardan meydana gelen ölümlere son vermek, Bacadan çıkan gazın hareketliliğini artırmak ve  Sert rüzgârlardan meydana gelen hava basıncını sıfıra indirmektir. Diye konuştu.

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kemal Yılmaz,  öğrencilerin üstün gayretleri sonucu elde ettikleri başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yılmaz , proje ekibi öğrenciler ile öğretmenleri başarısından dolayı tebrik etti.

Bölge yarışmasında da dereceye giren projeler ise Ankara'da yapılacak final sergisinde sergilenecek ve dereceye giren proje sahibi öğretmen ve öğrenciler ise Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından ödüllendirilecek.

7.20120406092255.jpg

Editör: Haber Merkezi