Sabah yazarı Emre Aköz bugün Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklamış olduğu doğurganlık oranlarını kaleme aldı. Aköz yazısında TÜİK rakamlarından yola çıkarak, Kürt nüfus sayısındaki artışa dikkat çekti.

İşte Emre Aköz'ün o yazısı;

Dün Başbakan Erdoğan'ın "3 çocuk yapın" çağrısına ve bunun Prof. Şerif Mardin tarafından nasıl yanlış değerlendirildiğine değinmiştim.

Herkesin bildiği gibi Başbakan Erdoğan dindar bir insan. Hatta daha da ötesi var: Siyasette "İslamcı" gelenekten geliyor.

Ancak bu kişinin her söylediğini dine bağlamak, ne yapıyorsa, din adına yaptığını iddia etmek ciddi bir hatadır. O insanın aklını, fikrini, mantığını hiçe saymaktır.
Benim Boğaziçi'nden hocam olan Prof. Mardin, tuhaf bir biçimde tam da bu yanlışa düştü işte...

Başbakan Erdoğan, toplumun geleceğini düşünerek, yani "milliyetçi" bir söylemin içinden o çağrıyı yapıyor.

"ALMANYA'DA ÇOCUK İÇİN TEŞVİK VAR"

Aslında Başbakan'ın çağrısı kendi buluşu değil. Avrupa devletleri de, iki ve daha fazla çocuğun reklamını yaparak nüfuslarını artırmaya çalışıyorlar.
Münih'te yaşayan elektronik mühendisi okurumuz Oğuzhan Ünlü, olayın Almanya boyutunu şöyle anlatmış mesajında: "Almanya evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı maddi olarak teşvik etmekte. Evlenen çiftlerin gelir vergisi, bekârlara göre hiç de azımsanmayacak şekilde düşürülmektedir.

"Evlenen çiftlerin çocuk sahibi olması için de birçok teşvik var. Örneğin ilk çocuk için ayda 100 euro ödeme yapılıyorsa, ikinci çocuk için bu miktar 150 euro'ya çıkıyor."

"ÇOCUK TEŞVİKİ DEVLET POLİTİKASI OLARAK GÖRÜLÜYOR"

Okurumuzun ayrıca dikkat çektiği gibi, Başbakan Erdoğan çağrısını bir devlet uygulaması haline getirmemesine rağmen kıyasıya eleştiriliyor. Almanya ise çocuk teşvikini bir devlet politikası olarak uyguluyor.

Peki buradaki olay sadece nüfus yapısı mı? Gençlik-yaşlılık meselesi mi? Elbette değil. Bugün Almanya, Avrupa Birliği'ni sadece ekonomisiyle değil, nüfusuyla da yönlendiriyor.

TÜRKİYE'Yİ AB'YE NEDEN ALMIYORLAR?

Almanya'nın, Türkiye'yi AB'ye almak istememesinin ardında sadece "serbest dolaşım" korkusu yok. (Hep öne sürülen "din faktörü" ise "görünüşte" önemli.)
İngiltere, İtalya, İspanya, İsveç gibi ülkelerle işbirliği yapacak "ABD yanlısı" bir Türkiye'nin, 70 küsur milyon nüfusuyla AB kararlarındaki Almanya-Fransa hegemonyasını bozmasından korkuyor.

Soralım: Başkaları bu hesapları yapıyor da... Türkiye'yi yönetenler yapmıyor mu sanıyorsunuz?

"Halk diliyle ifade edilmiş" bu çağrıların ardında, geleceği düşünen, rasyonel bir devlet politikası var.

TÜRKİYE'DE NÜFUS ARTIŞ HIZI DÜŞÜYOR

Tesadüfe bakın ki tam bu sırada Türkiye İstatistik Kurumu yeni doğum verilerini açıkladı.

Nüfus uzmanlarının, 1980'lerde yaptığı tahminler doğru çıkıyor. Nüfus artış hızı düşüyor. (Biz taa o zamanlar okumuştuk bunları.)

2009'da bin kişide 17.4 olan doğumlar, 2010'de 17.0'ye inmiş. (2001'de ise 23.7'ymiş! Ne kadar hızlı düştüğünü görüyor musunuz?)

VERİLER KAYGI VERİCİ

Türkiye'nin geleceğini düşünenlerin... Yani, "Ben öldükten sonra da toplum varlığını sağlam bir şekilde sürdürsün" diyen herkesin, bu verilerden kaygı duyması gerekiyor.

Dünkü yazıyı "Olayda bir de dillendirilmeyen etnik boyut var; Kürtlerin nüfusu, Türklerden daha hızlı artıyor, bu da Türk milletçilerini rahatsız ediyor" diye bitirmiştim.

KÜRTLER'İN NÜFUSU DAHA FAZLA ARTIYOR

("Irkçı" diye damgalanmaktan korkuyorlar sanırım. Halbuki nesnel bir gerçek bu.)
TÜİK'in verilerine göre, nüfusu en hızlı artan bölge, binde 27.3 ile Güneydoğu... En yavaş ise binde 11.4 olan Batı Marmara...

Yani siyaset sosyolojisi açısından bakarsak, Kürt ulusalcılarının tabanı, Türk ulusalcılarınınkinden çok daha hızlı genişliyor.

Cumhuriyet'in 10'uncu yılında 15 milyon olmayı bildiler ama geçmişte yaşadıkları için 100'üncü yılı umursadıkları yok!

Editör: Haber Merkezi