DİYARBAKIR'da, dün BDP'nin düzenlediği mitingin dağılmasının ardından bazı grupların başlattığı korsan gösteri sırasında sırtından vurularak kaldırıldığı hastanede ölen üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Murat Eliboz'un cenazesi, dün gece Çınar İlçesi'nde toprağa verildi.

BDP'nin 10 gün önce yapmayı planladığı ancak yağmur nedeniyle ertelenen 'Buradayım. İrademe Sahip Çıkıyorum' mitingi dün Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda yapıldı. Mitingden sonra bir araya gelen grup, terör örgütü ve bölücübaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak korsan gösteri başlattı. Merkez Bağlar İlçesi'ndeki bazı cadde ve sokaklarda, dağılmamakta direnen göstericilere polis, tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti. Polisin müdahalesiyle olaylar sona ererken, bir süre sonra Lezgin Avcı Caddesi'nde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıbbi Dokümantasyon Yüksekokulu öğrencisi Murat Eliboz, ağır yaralı yerde yatarken bulundu. Hastaneye kaldırılan Eliboz, müdahaleye karşın yaşamını yitirirken, sırtından aldığı tek kurşun ile vurulduğu belirlendi.

Van'da meydana gelen depremlerden sonra ailesinin yaşadığı Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'ne gelen dün de mitinge katılmak için Diyarbakır'a geldiği öğrenilen Murat Eliboz'un cenazesi dün gece geç saatlerde Çınar İlçesi'ne götürülerek toprağa verildi.

BAYDEMİR; BU ZULÜM NE ZAMAN BİTECEK?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, dün miting sonrası Bağlar İlçesi'nde sırtından tek kurşunla vurularak öldürülen Murat Eliboz ile ilgili duygularını sosyal paylaşım sitesi twitter'a yazdı. Baydemir, şunları yazdı: "Murat Eliboz'un mitingden sonra sırtından aldığı kursun darbesiyle yaşamını yitirdiğini büyük acı ile öğrendim. Bu zulüm ne zaman bitecek? Bir öğrenci deprem felaketinden sağ kurtuluyor, kentinde legal bir partinin mitingine katılıyor, vurularak öldürülüyor. Bu Faşizm değilse ne? Bu nasıl bir ülke? Bu nasıl bir hayat? Bu nasıl bir düzen? Bu nasıl adalet? İnsan yaşamına kast ediliyor. Ya Rabim mazluma dayanma gücü ver."

POLİS: 7.65 İLE VURULMUŞ, SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Mitingi düzenleyen BDP çevreleri, Murat Eliboz'un öldürülmesinden polisi sorumlu tutarken, Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olayla ilgili soruşturma başlattı. Emniyetten yapılan açıklamada, Bağlar'daki gösterilerden kısa bir süre sonra Lezgin Avcı Caddesi'nde ağır yaralı bulunan Murat Eliboz'un 7.65 çapında bir silah ile vurulduğu ve polisin bu çapta silah kullanmadığını belirtilerek, "Buna benzer olayda olduğu gibi bu olayda da bazı çevrelerin polisi direkt suçlamasına artık alıştık. Olay ile ilgili inceleme sürüyor. Kullanılan merminin boş kovanı elde. Soruşturmanın sonunda her şey ortaya çıkacak" denildi.

MİLLİYET

Editör: Haber Merkezi