EKİN ve ITE Group tarafından bu yıl 16.'sı düzenlenen EMITT 2012 Fuarı'nın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yaptı. Açılışta fuara "onursal ülke" sıfatıyla katılan Arjantin'in Turizm Bakanı Carlos Enrique Meyer başta olmak üzere 60'ın üzerinde ülkeden gelen turizm bakanlıkları ve temsilcileri katıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın da katıldığı törendeki konuşmalarda fuarın turizm ve tanıtım açısından önemi vurgulandı.

Bu yıl 16.sı düzenlenen fuarda;  Diyarbakır mimarisini yansıtan kemerlerle çevrili dört tarafı açık 153 metrekarelik stantta Diyarbakır'ın tanıtımı yapılıyor. Vali Yardımcısı Mustafa Can, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Diyarbakır Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Diyadin Gezer ve yönetim kurulu üyeleri, , Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tevfik Arıtürk,DESOB, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Kültür ve Turizm Tanıtma Derneği temsilçileri, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe ve  Turizm Koordinatörü Metin Özçelik  stantta konukları ağırladı.

Stanta ilgi büyük

Yoğun ilgi gören Diyarbakır stantında Kibele Kadın Kooperatifi el dokuması ipek puşileri tanıtırken, Diyarbakır'da bakır imalatı yapan tek kuruluş olan Tanrıkulu Bakırcılık bakır ürünlerini sergilerken Nujen Çinicilik'in tasarımları göz doldurdu.

Ayrıca, Mustafa'nın Kahvaltı Dünyası birbirinden lezzetli özgün Diyarbakır kahvaltısını sunarken, Diyarbakır Ekmek Fırını'nda imal edilen ünlü Diyarbakır çöreği, Diyarbakır kadayıfı, Kibele Kadın Kooperatifinin ballı lokumlu kurabiyesi, içliköfte ve dolma ziyaretçilere ikram edildi. Kenti tanıtan materyallerin dağıtıldığı fuarda, sanatçı Dilek Alpaslan, Bedri Ayseli ile Ali Aktaş'ın söylediği Kürtçe-Türkçe şarkılar ve Diyarbakır Halk Oyunları Ekibi'nin folklor gösterisi ise fuar katılımcılarının beğenisini kazandı

Editör: Haber Merkezi