Fevzi KIZILKOYUN/ANKARA, (DHA

Muzaffer Y., suç duyurusu dilekçesinde borç içinde yüzen damadı 44 yaşındaki Hayri A.’nın, önce böbreğini satmaya kalkıştığı kızını 9 bin 600 liraya başkasına sattığını iddia etti. Y.nin suç duyurusu dilekçesine göre olaylar şöyle gelişti:

Bir fabrikada asgari ücretle işçi olarak çalışan Hayri A., 2002 yılında, kendisi gibi ilk eşinden boşanmış olan Hacer A. ile evlendi. A. çiftinin bu evlilikten şu an 7 yaşında olan ikiz kızları E. ve M. ile 5 yaşındaki oğulları F. dünyaya geldi. Ancak Hayri A., çevresine yüksek miktarda borçlandı. A., borçlarını ödemekte zorlanınca eşiyle de şiddetli geçimsizlik yaşamaya başladı.

EŞİNİN BÖBREĞİNİ SATMAYA KALKIŞTI

Borçlarını ödemekte zorluk çeken Hayri A., bir akşam eve geldiğinde eşi Hacer A.’ya "Borçlardan kurtulmak için senin bir böbreğini 20 bin liraya satmak için anlaştım. Yarın gidip ameliyatla böbreğini alacaklar. Hiçbirşey olmayacak, bir böbrekle de sağlıklı yaşayabiliyorsun. Borçlarımız bitecek. Hiçbir sorun olmaz" dedi. Eşinin bu sözleriyle şoke olan ve sinir krizi geçiren Hacer A., babası Muzaffer Y.’yi arayıp, "Ne olur beni kurtarın. Kocam böbreklerimi satmış" diyerek yardım istedi. Bunun üzerine Muzaffer ve Seyran Y. çifti, gidip kızlarıyla 3 torunlarını alıp evlerine götürdü. Hayri A. ise ortadan kayboldu.

3 AY SONRA İSTANBUL’DA ORTAYA ÇIKTI

Eşini ve 3 çocuğunu bırakarak kaçan Hayri A., 3 ay sonra ortaya çıkarak eşinin yanına geldi. İstanbul’a yerleştiğini, orada daha düzgün bir işe girdiğini, artık herşeyin çok daha güzel olacağını söyleyen Hayri A., ikna ettiği eşi Hacer A.’yı ve 3 çocuklarını da yanına alıp İstanbul’a götürdü. Ancak Hacer A., İstanbul’a gittikten kısa süre sonra hiçbirşeyin değişmediğini gördü.

KORKUNÇ İDDİA

Borçlarını ödeyemen eşiyle yine sık sık tartışan ancak çocukları için yaşadıklarına katlanan Hacer A., bir gün dışarıdan eve geldiğinde eşinin eve yabancı erkeklerle birlikte oturduğunu gördü. Hayri A., çocukları başka odaya aldıktan sonra eşine dönerek, "Ben seni bunlara sattım. Artık onların malısın" dedi. Duyduklarına inanamayan Hacer A., bu kişiler tarafından çocuklarından ayırılıp kaçırıldı. İddiaya göre Hayri A.’ya 9 bin 600 lira veren bu kişiler, Hacer A.’yı zorla bir araca bindirip, Bitlis’e götürdü.

ANNE- BABA PERİŞAN

Kızlarını arayan Muzaffer ve Seyran Yı. çifti, ondan bir türlü haber alamadı. Birkaç gün sonra torunları, anneanne ve dedelerini arayarak, "Ne olur bizi kurtarın. Annemi birileri götürdü. Babam da bizi ortada bıraktı. Gelin bizi alın" dedi. Bunun üzerine İstanbul’a giden Muzaffer ve Seyran Y., torunlarını bir evde perişan halde buldu. Torunlarını yanlarına alan Y. çifti, karakola giderek, kızlarının kaçırıldığını ve haber alamadıklarını bildirdi, Hayri A.’dan şikayetçi oldu. Y. çifti daha sonra 3 torunlarını da yanlarına alıp, Ankara’ya döndü.

KIZLARI; ’BEN BİTLİS’TEYİM BENİ KURTARIN’

Ankara’ya dönen Muzaffer ve Seyran Y.’yi bir ay sonra kızları Hacer A. aradı. Hacer A., "Anne- baba ne olur gelin beni alın. Kocam beni sattı. Beni zorla Bitlis’e getirdiler. Bir fırsatı bulup sizi aradım. Ne olur beni kurtarın" deyip telefonu kapattı. Bitlis’e giden baba Muzaffer Y., kızını bir kişinin evinde buldu. Kızını almak istediğini söyleyen Muzaffer Y.’ye, bu kişi "Biz eşiyle anlaştık. Kızın da ondan boşanacak ve benimle yaşayacak. O artık bizim. Kızını veremeyiz" dedi. İddiaya göre "Eğer dönersen çocuklarını da anne ve babanı da öldürürüz" tehditleri alan Hacer A., babasına "Ankara’ya dön" demek zorunda kaldı.

Hacer A., daha sonra bu kişiyi "Ankara’ya gidelim. Çocuklarımı göreyim, eşime de boşanma davası açayım. Sonra gelip seninle yaşama devam edeceğim" dedi. Bu kişiyi ikna eden Hacer A. Ankara’ya geldiğinde gizlice Karşıyaka Polis Merkezi Amirliği’ne giderek şikayet dilekçesi yazdı. Hacer A., şikayetinde tehdit edildiğini belirtip, "Benim veya yakınlarımın başına birşey gelirse sorumlusu Şahhüseyinrim adlı kişidir" dedi. Polis araştırma başlatırken, bu kişi boşanma davasını açtığını söyleyen Hacer A.’yı alıp Tekrar Bitlis’e götürdü.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Kendisinin de tehdit edildiğini iddia eden baba Muzaffer Y.. de Cumhuriyet Savcılığı’na giderek kızının kaçırıldığını ve Bitlis’te zorla tutulduğuna dair suç duyurusunda bulundu.

Baba Muzaffer Y., kızının nikahlı kocası tarafından satıldığını belirterek, "Hem ben, hem de kızım suç duyurusunda bulunduk. Kızım kocası tarafından satıldı ve şu anda da başka bir yerde zorla tutuluyor. Ama tüm başvurumuza rağmen kimse bişey yapmıyor. Polise başvurduk. Niye birşey yapıl mıyor? Ne olur kızımı kurtarın, yardım edin. 3 torunum burda perişan oldu, kızım orada. Hayatından endişe duyuyoruz" diye konuştu. Savcılık Y.’nin iddalarıyla ilgili soruşturma başlatırken, Muzaffer Y. son dönemde kızından haber alamadıklarını söyledi, yetkililerden yardım istedi.

Hürriyet

Editör: Haber Merkezi