Köşk tarafından veto edilen emekli vekillere maaş zammı düzenlemesi, yapılan değişiklikle Meclis'ten geçti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 'kamu vicdanını yaraladığı' gerekçesiyle veto ettiği emekli vekillere maaş zammı düzenlemesi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Gül'ün veto gerekçesi dikkate alınarak yapılan değişiklikle kabul edilen düzenlemeye göre, emekli vekil maaşları Cumhurbaşkanı emekli maaşının yüzde 45'i kadar olacak. Gül'ün vetosuna uğrayan ilk düzenlemede bu oran yüzde 60'tı.

55 ret Oyuna karşılık 238 oyla kabul edilen düzenlemeyle, şu an 5500 TL olan emekli vekil maaşı 6270 TL'ye çıkacak.

Gül'ün vetosunun ardından geçtiğimiz hafta Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'da değişikliğe uğrayan düzenleme, yeni haliyle yeniden Köşk'ün onayına sunulacak.

Bu arada Genel Kurul'daki görüşmeler sırasında bir tartışma da yaşandı. İlk düzenlemedeki mutabakatın altında imzaları olduğu belirtilen CHP'li iki vekilin katılmadığı oturumda, CHP ile AK Parti arasında 'mutabakat yapmıştık, yapmamıştık' tartışması vardı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP'nin düzenlemeye karşı olduğu için oy vermediğini ve şimdi de vermeyeceğini söyledi. AK Parti Grupbaşkanvekili Nurettin Canikli ise, CHP'nin daha önce düzenlemeye onay verdiğini ve bunu sakladığını savundu.

Öte yandan en yüksek emekli maaşını 8300 TL ile eski bir vekil alırken, bir kişi de 6400 TL emekli maaşı alıyor. Düzenlemeyle, diğer emekli vekillerin maaşı da bu rakama yaklaşacak.

 

Haberler.com

 

Editör: Haber Merkezi