Mardin’in Savur ilçesinde, hemen her gün elektrik kesintileri yapılıyor.

Dedaş Yetkililer, yaz aylarında tepkilere neden olan kesintilerin nedeni olarak “kışın iklim şartlarından dolayı yapılamayan bakım ve onarım çalışmalarını” gösteriyor.

Mardin’nin Savur ilçesi, elektrik kesintilerinin çok sık yaşandığı yerleşim alanlarının başında geliyor. Mahalleli kesintiler konusunda oldukça sıkıntılı. Mahalle sakinlerinden Mehmet Kızılırmak, özelleştirmeyi eleştiriyor:

“Elektrik dağıtımı özelleştirilince böyle oldu. Zararlı çıkan vatandaş oldu. Özel sektör yine de hakkını alıyor. Sıkıntı diz boyu. Ötesinde ve sonrasında da bu sıkıntıyı sık sık yaşadık. Yeterli trafo yok ve altyapı sorunu var. Hem paramızı ödüyoruz, hem de mağdur oluyoruz’’dedi.

Vatandaş Mehmet Kızılırmak, “Son zamanlar da çok sık yaşıyoruz. Kesintiler işyerimizde makinelerimize zarar veriyor. Dolayısıyla işimize de yansıyor. Üretken olamıyoruz. Buna kesin bir çözüm bulunulması gerekir. Üzerine gidilmeli sorunlar ne ise derhal çözülmeli. Önemli olan buradaki yöneticilerin çözüm bulması.” diyor.

Savur ilçesinde Savaş Doğan adlı vatandaş Savur ilçesinde sık sık yaşanan elektrik kesintilerine tepkili, Doğan, günde 5-10 saat vatan kesintiler var. Evindeki elektirikli aletlerin de kesintiler nedeniyle arızalandığını söyleyen Doğan, “Elektrik gelip gittiği zaman vurup makinelerimizi yakıyor. Saatlerce elektrik yok, Hassasiyet gösterilmeli. Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi